După ce BCR şi-a făcut intrarea în Second Life, Centrul Medical Unirea anunţă deschiderea oficială a CMU Virtual, primul centru medical prezent în Virtual Bucharest.

Sediul CMU Virtual va oferi servicii medicale customizate spaţiului 3D şi are o dublă misiune: promovarea dotărilor şi tehnologiilor folosite, dar şi educarea tinerilor pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată chiar în mediul în care aceştia îşi petrec o mare parte din timpul liber.

„CMU Virtual reprezintă pentru noi un canal alternativ de comunicare cu publicul nostru, în special un spaţiu al comunicării directe cu tinerii. Ne propunem să educăm tânărul din spatele avatarului în spiritul prevenirii problemelor medicale, dar şi să înţelegem ce îi preocupă pe tineri din punct de vedere medical, pentru a le putea oferi soluţii potrivite. În afară de clinica virtuală care, fără îndoială, reprezintă o acţiune de pionierat pentru piaţa din România, accentul va fi pus mai mult pe interacţiunea cu utilizatorii al căror feed-back ne interesează. De aceea, am gândit un program de evenimente educative pe teme medicale. Cred în spaţiul virtual 3D ca fiind un canal alternativ de promovare a brandurilor care se va impune în viitor”, a declarat Alexandru Popescu, Director Comercial CMU.

Întâlniri interactive între medici şi pacienţi

Centrul medical este localizat între hotelul Athene Palace şi Muzeul Naţional de Artă al României din Virtual Bucharest şi este distribuit pe 4 etaje, structurate în conformitate cu serviciile oferite în realitate.

La parter, utilizatorul este introdus în lumea CMU – o prezentare generală a companiei, categoriile de servicii 0-47296-cmuinslexterior2.jpgşi reţeaua de policlinici din Bucureşti şi din ţară. Primul etaj este dedicat maternităţii CMU “Regina Maria” unde utilizatorii pot afla detalii despre naşterea în apă, recoltarea de celule stem, şedinţele de kinetoterapie şi gama de servicii dedicate viitoarelor mămici. La etajul al doilea este amenajat un laborator de screening ultra performant – o simulare virtuala a experienţei de investigaţie medicală – în scopul familiarizării utilizatorilor cu metodele folosite în Centrul de Diagnostic Imagistic CMU. La ultimul etaj este creat un spaţiu de interacţiune unde vor fi organizate periodic întălniri cu medici CMU pe diferite teme precum: nutriţie, medicină generală, planificare familială, dermatologie etc.

„Este, într-adevăr, o premieră pentru România şi sunt convinsă că prezenţa CMU în Virtual Bucharest va îmbogaţi experienţa românilor din Second Life”, a declarat Aura Tatu – Creatoarea Virtual Bucharest.

În perioada următoare, CMU pregăteşte în Virtual Bucharest o serie de activităţi interactive susţinute de medici care vor intra în spaţiul virtual şi vor interacţiona cu tinerii din spatele avatarelor, oferindu-le raspunsuri de specialitate la intrebările de interes pentru ei.

Centrul Medical Unirea a fost fondat în anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati şi a atras, la începutul anului 2007, ca acţionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU îşi desfăşoară activitatea în 11 policlinici multidisciplinare în Bucureşti şi în colaborare cu peste 130 de clinici partenere în ţară.