Clotilde Armand a prezentat dovada zdrobitoare! Primarul Sectorului 1 susține că de fapt PSD-ul, prin primarul Tudorache, a subfinanțat spitalele.

Armand a publicat vineri seară, pe pagina sa de Facebook, cheltuielile Primăriei Sectorului 1 pentru cele 4 spitale din subordine, în perioada 2017 – 2020.

Clotilde Armand a prezentat dovada zdrobitoare! Cum se prezintă cheltuielile primăriei cu spitalele

Ea lasă a se înțelege că subfinanțarea spitalelor din sector nu a început o dată cu mandatul său.

”Vă prezint o informație care nu-i avantajează deloc pe cei care mă acuză voit mincinos că am tăiat bani de la spitale. Iată cheltuielile Primăriei pentru cele 4 spitale în perioada 2017-2020:

Anul 2017: 21.273.444
Anul 2018: 8.103.665
Anul 2019: 5.248.607
Anul 2020: 3.223.376

Cine a condus sectorul 1 în acest timp și cine a tăiat banii de la spitalele din sectorul 1? Cei care mint și dezinformează acum.

Când mai auziți minciunile lor vă rog să le prezentați cifrele.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Scandal fără precedent

Trebuie precizat că Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, se află în mijlocul unui scandal fără precedent, după ce a fost acuzată că a tăiat finanțarea celor 4 spitale din subordine, în plină pandemie de coronavirus.

Motivând lipsa resurselor financiare la bugetul local, Clotilde Armand a tăiat orice fel de finanțare, nemaiasigurând nici măcar plata utilităților, pentru 4 dintre cele mai mari spitale din Sectorul 1: Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Decizia a fost adoptată de Consiliul local al Sectorului 1, cu votul reprezentanților PNL și USR- PLUS.

Tăierea banilor pentru spitale, care au fost puse în ipostaza incredibilă de nu-și mai putea achita nici măcar utilitățile, a stârnit un val de proteste și de acuze în rândul opiniei publice, jurnaliști, comentatori și oameni politici declarându-se siderați și revoltați.

S-a vorbit chiar despre o decizie criminală și au apărut mai multe declarații privind plângeri penale la adresa lui Clotilde Armand.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu.