Cele 20 miliarde de lei tranzacţionate prin Click 24 Banking şi Alo 24 Banking au fost efectuate în aproximativ 6 milioane de transferuri iar peste 85% din ele au fost transferuri intra şi inter bancare în moneda naţională. 15% au fost transferuri în valută.

"Ne aşteptăm că şi anul 2013 să susţină trendul crescător pe care l-am înregistrat anul trecut, mai ales că în ultimul trimestru, am oferit clienţilor noştri multiple modalităţi de tranzacţionare la distanţă şi am facilitat accesul acestora la produsele bancare deţinute: acces mai facil la serviciile de internet şi phone banking, noi servicii de tip mobile banking", a declarat Bogdan Marin, director executiv Canale Retail BCR.

Deşi în structura numărului de tranzacţii, între clienţii persoane fizice şi clienţii Micro nu există foarte mari diferenţe, microîntreprinderile rulează peste 85%, adică 18,4 miliarde de lei, din sumele tranzacţionate prin internet şi telefon.

Cele mai mari creşteri anuale (2012 faţă de 2011) ale sumelor tranzacţionate prin internet şi telefon au fost înregistrate de către clienţii Persoane Fizice Autorizate. Astfel, aceştia au efectuat anul trecut tranzacţii intra şi inter bancare, în lei şi valută, în creştere cu peste 35% faţă de anul anterior. Pe următorul loc se situează clienţii Micro care au tranzacţionat în 2012 sume cu 30% mai mari decât în 2011. Sumele tranzacţionate de către clienţii persoane fizice au crescut cu peste 8% în 2012 faţă de 2011.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

BCR este banca lider în România după valoarea activelor (peste 16 miliarde de euro), după numărul de clienţi şi pe segmentele de economisire şi creditare.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 622 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este lider pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.400 de bancomate şi POS – 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienţi in cadrul a 3.100 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 217,0 miliarde euro, înregistrând un profit operaţional de 2,618 miliarde euro şi un raport cost/venituri de 51,9%.
Sursa: Agerpres