Excremente de șoareci la un magazin Lidl din Timișoara

Protecția Consumatorului a decis închiderea temporară a unui Lidl din Timișoara. Inspectorii au decis și aplicarea a două amenzi de 10.000 de lei.

Instituția anunță că aceste amenzi au fost aplicate după ce s-au descoperit excremente de șoareci, dar și capcane cu lipici.

Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest, a precizat că au fost descoperite 800 de kg de făină al cărui ambalaj era deteriorat și ros. Acesta mai spune că în conținutul scurs pe cartonul în care erau așezate baxurile existau excremente de șoareci.

De asemenea, în spațiul pentru prepararea produselor de patiserie au fost descoperite capcane cu lipici pentru rozătoare. Comisarul spune că aceste capcane nu pot fi amplasate în spațiile interioare.

”SC Lidl Discount  SRL  Timişoara, Calea Torontalului, nr.106. Abateri constatate: în spaţiul de vânzare a fost identificat produsul Făină alba Belbake 000 la 1kg, distribuitor Lidl, lot b şi lot c, în cantitate de 800 kg, acesta prezentând ambalajul deteriorat, ros, cu conţinut scurs pe cartonul pe care erau aşezate baxurile, fiind prezente excremente de rozătoare. În spaţiul de preparare a produselor de patiserie au fost identificate capcane cu lipici pentru rozătoare, care nu pot fi amplasate în spaţiile interioare”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest.

Protecția Consumatorului informează că s-au luat mai multe măsuri, printre care:

  • oprirea temporară a magazinului până la remedierea problemelor descoperite
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme – aici este vorba despre 850 de kilograme

Protecția Consumatorului a mai propus și emiterea unei decizii de închidere a magazinului pe o perioadă de maxim 6 luni.

Lidl Timișoara
Lidl Timișoara/SURSA FOTO: ANPC

Lidl a retras recent un produs de la raft

La finalul săptămânii trecute, ANSVSA anunța că producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG a rechemat produsul Solevita Smoothie Red Genius, 250 ml, sortimentul cu rodie si aronia.

ANSVSA spunea în anunț că acest produs conține suc de aronia. Acesta din urmă este contaminat cu patulină, o substanță care ia naștere din cauza mucegaiului.

Substanța nu este benefică pentru organism. Ea provoacă mai multe efecte adverse, printre care greața, vărsăturile și indigestia.

Cei care au cumpărat produsul care expiră pe 12 martie au fost sfătuiți să nu îl consume. Clienții care l-au cumpărat trebuie să-l returneze și vor primi banii înapoi. Nu este nevoie de bonul fiscal.