“Ne dorim ca românii să poată să meargă oriunde în vacanță, dar și ca cetățenii altor state să poată veni ușor în România și să își petreacă vacanța aici. (…) Lucrurile merg în direcția revenirii progresive la normalitate”, a explicat Claudiu Năsui.

“Regulile au fost stabilite de CNSU. Dacă o persoană este vaccinată, prin vaccinare înțelegem că trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la a doua doză, nu intră în carantină, fie că e cetățean român sau străin.

Dacă o persoană a avut boala COVID-19, în ultimele 90 de zile, dar nu în ultimele 14,  adică dacă nu este în continuare bolnavă, poate intra în țară fără carantină. Practic este un lucru comunicat și pentru turiștii români.

Spre exemplu dacă se duc într-o țară care, la momentul plecării nu se află pe lista galben, dar în timpul sejurului, din păcate, ea trece pe lista galbenă, cele două categori despre care v-am spus, se pot întoarce în țară fără carantină”, a precizat Claudiu Năsui, referitor la regulile care se aplică în cazul în care cetățenii străini ajung în România, la Antena3.

Încă o țară va elimina carantina pentru turiști

După 15 mai, Italia dorește să elimine carantinarea obligatoriepentru cetățenii blocului comunitar care s-au vaccinat sau care au un test PCR negativ. Măsura se aplică pentru cetățenii blocului comunitar care doresc să vină în Italia cu scop turistic.

”La jumătatea lui mai, turiştii vor putea obţine certificatul italian (…), deci a venit momentul să vă rezervaţi vacanţa în Italia”, a mai îndemnat el.
Premierul italian Mario Draghi a mai spus că Roma este pe cale să implementeze certificate de deplasare începând de la jumătatea lui mai, mai devreme decât o mare parte a Uniunii Europene.

Acesta a mai spus, în urma unei reuniuni a miniștrilor Turismului din statele membre G20, că este important să se aplice măsuri simple și pe înțelesul tuturor pentru ca oamenii să poată circula din nou liber.

Potrivit premierului italian, Uniunea Europeană va urma să implementeze certificatul verde anti-COVID până la mijlocul lunii iunie.