Clanul lui Sile Piteroi este termina! Instanţa a decis arestarea preventivă a celor 13 persoane reţinute joi, în urma percheziţiilor desfăşurate de poliţiştii Capitalei. Este vorba demai mulţi membri ai clanului lui Sile Pietroi care sunt acuzaţi de furt din locuinţe.

Totul a pornit miercuri, când poliţiştii Serviciilor de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei au efectuat 14 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Oamenii legii au acționat în două cauze penale în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup organizat şi furt calificat, cu un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

Poliţiştii Capitalei au indisponibilizat două autoturisme şi au ridicat peste 14.000 de euro, 12.500 de lei, telefoane mobile, precum şi instrumente folosite de persoanele bănuite de mai multe infracţiuni de furt din locuinţă.

Gruparea condusă de Sile Pietroi a fost implicată în mai multe scandaluri în ultimii ani, cel mai cunoscut în 2007, când membrii acesteia s-au bătut în stradă cu arme de foc, săbii și topoare cu rivalii din clanul Chira.

Acţiunea Poliţiei Capitalei a beneficiat de sprjinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cauzele penale se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

De altfel, ministrul de Interne, Marcel Vela,  a anunțat pe Facebook că este cu ochii pe infractori, polițiștii au și trecut la acțiune. Imediat s-au făcut sute de razii și ceea ce s-a descoperit i-a lăsat mască pe oamenii legii.

„Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu și suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea.

De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții în siguranță.

P.S. Știu că și voi sunteți cu ochii pe mine și ne susțineți în tot ce facem!”, a scris Vela și a pus o poză grăitoare.