Clanul lui Sile Pietroi, acuzat de furt din locuințe, este terminat. Poliția a făcut arestări pe bandă rulantă și a confiscat tot ce a considerat a fi ilegat. Mai exact, trei persoane au fost arestate şi alte 10 vor fi propuse instanţei pentru arestare preventivă. Decizia a fost luată în urma percheziţiilor desfăşurate miercuri de poliţiştii Capitalei la mai mulţi membri ai clanului lui Sile Pietroi.

„Poliţiştii Capitalei au indisponibilizat, miercuri, în urma percheziţiilor efectuate în Bucureşti şi Ilfov, două autoturisme şi au ridicat peste 14.000 de euro, 12.500 de lei, telefoane mobile, precum şi instrumente folosite de persoanele bănuite de mai multe infracţiuni de furt din locuinţă”, a arătat Poliţia Capitalei.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) au percheziționat cu o zi în urmă un număr de 14 adrese, iar prejudiciul în acest caz a fost estimat la peste 20.000 de euro, au susținut surse judiciare

„Poliţiştii Serviciilor de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei efectuează, miercuri dimineaţa, 14 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în două cauze penale în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup organizat şi furt calificat”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.

Gruparea condusă de Sile Pietroi a fost implicată în mai multe scandaluri în ultimii ani, cel mai cunoscut în 2007, când membrii acesteia s-au bătut în stradă cu arme de foc, săbii și topoare cu rivalii din clanul Chira.

Acţiunea Poliţiei Capitalei a beneficiat de sprjinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cauzele penale se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

De altfel, ministrul de Interne, Marcel Vela,  a anunțat pe Facebook că este cu ochii pe infractori, polițiștii au și trecut la acțiune. Imediat s-au făcut sute de razii și ceea ce s-a descoperit i-a lăsat mască pe oamenii legii.