Cîțu pune biciul pe ministere! Unde nu există execuție bună, se taie din buget

La finalul ședintei de Guvern de joi, premierul Florin Cîțu a venit cu mai multe clarificări legate de rectificarea bugetară. Acesta a precizat că va lua fiecare minister în parte și că acolo unde nu există o execuție bună, sumele inițiale primite de la buget vor fi ajustate.

”Am văzut discuţii în spaţiul public despre rectificarea bugetară. Aşa cum am spus şi cum e în legea bugetului, ministerele care nu au execuţie bună le pot fi ajustate sumele iniţiale din buget până la această sumă pe care nu au putut să o cheltuie. Sunt aproape 20 miliarde lei care nu au fost cheltuite.”, spune premierul.

”Asta e realitatea”

Șeful Guvernului a continuat prin a spune că nu poate lua în serios propuneri de vin de la ministere care nu au cheltuit suma respectivă. În plus, spune el, la rectificare trebuie ținut cont de deficitul bugetar care trebuie să rămână la 7,6% din PIB sau mai mic.

”În acelaşi timp, nu pot să iau în serios propuneri care vin de la ministere, de realocare de 40 miliarde lei când sunt 20 miliarde lei necheltuiţi. Deci de aici încep discuţiile pe rectificarea bugetară. Asta e realitate. Trebuie să ţinem cont că deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,6 % din PIB sau mai mic. Vor fi alocate resurse la mai multe ministere şi am văzut informaţii care au ieşit în spaţiul public pe care le-am dat doar preşedinţilor de partid”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Liderul Executivului a mai spus că „sunt ministere şi voi prezenta acest lucru în raportul semestrial unde avem proiecte cu execuţie zero”.

„Nu poţi spune că ai o execuţie foarte bună când ai bani alocaţi şi ai proiect cu execuţie zero în 6 luni de zile”, a completat Cîţu.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României