L-a dat afară imediat! Decizie radicală a premierului. Anunţul procurorilor l-a convins pe Florin Cîţu. Şeful de la Palatul Victoria a luat o hotărâre importantă, chiar înaintea şedinţei de Guvern.

Florin Cîţu, decizie radicală

Florin Cîţu a luat o decizie radicală. Premierul l-a dat afară pe Gheorghe Dimitrescu. Totul s-a întâmplat după ce acesta a fost pus sub urmărire penală de DNA, alături de Liviu Dragnea. Este vorba despre dosarul vizitei în SUA la Donald Trump.

Dimitrescu a fost demis vineri de premierul Cîțu din funcția de consul al României la Bonn (Germania), conform unor surse guvernamentale, citate de g4media.ro.

Dimitrescu, legături strînse cu Florin Iordache

Dimitrescu a fost în legături strânse şi cu pesedistul Florin Iordache. A fost și consilier al fostului deputat PSD, ministrul Justiției care a promovat OUG 13. Gheorghe Dimitrescu este acuzat de procurorii anticorupție de infracțiunea de cumpărare de influență.

Fragment din comunicatul DNA:

În perioada mai – octombrie 2017, Dragnea Nicolae-Liviu și-ar fi folosit autoritatea și influența ce decurg din calitatea de președinte al unui partid politic față de suspectul Dimitrescu Gheorghe, precum și față de alte două persoane, în scopul de a obține, în aceeași perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD.

Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea și perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalți oficiali americani.

În scopul ascunderii adevăraților beneficiari ai serviciilor de lobby, respectiv Dragnea Nicolae-Liviu și partidul politic, plata sumei de 100.000 USD ar fi fost efectuată de o societate americană cu sediul în New York, deținută de un cetățean româno-american,

urmând ca acestuia să i se restituie în România suma de 100.000 euro prin intermediul unei rude, lucru care s-ar fi și întâmplat, suma fiind procurată în parte de suspectul Dimitrescu Gheorghe, respectiv 45.000 euro.

În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat în favoarea acestuia, influența reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promițând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe Dimitrescu Gheorghe în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea