"Am promis că ne întâlnim cu proprietarii LAPAR. O întâlnire de lucru. Discuţiile au fost în jurul chestiunilor legate de seceta cu care se confruntă. Nu s-au cerut bani, ci s-au cerut mai puţine proceduri", a declarat Dacian Cioloş, în urma unei întâlniri cu fermierii.

"Vrem crearea unui fond mutual care ar putea să rezolve multe probleme. Am discutat despre stadiul subvenţiilor pentru sectorul vegetal şi animal. Am discutat despre măsuri fiscale. Sunt câteva lucruri care ar trebui reglate", a mai spus Cioloş.

Premierul a mai spus că au discutat despre câteva măsuri fiscale pentru a facilita activitatea agricultorilor. Iar una dintre ele ar fi posibilitatea că agricultorii să-şi plătească datoriile cu subvenţiile.

"Sunt probleme de proceduri şi organizare şi vom discuta şi cu cei de la Finanţe şi se vor rezolva", a subliniat Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.

În ceea ce priveşte legea terenurilor, Cioloş a menţionat că există un grup de lucru format de autorităţi şi experţi economici cu ajutorul cărora va găsi toate mijloacele pentru că vânzarea terenurilor să fie facilitată pentru comunitatea locală. "Pentru mine terenurile din România sunt un patrimoniu de care ar trebui să beneficieze comunitatea locală" , a zis premierul.

Tot Cioloş a spus că pentru a facilita vânzarea terenurilor agricole către români nu este suficientă doar modificarea legislaţiei, ci este nevoie şi de un sprijin din partea autorităţilor locale. "Primarii facilitează vânzarea terenurilor către străini. Au fost primari care au comasat terenuri şi le-au vândut către străini", a mai spus premierul.