Este război total în politica din România. Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu acuzaţii absolut uluitoare atât la adresa premierului Florin Cîţu, cât şi la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Cîţu ar fi dat mită primarilor PNL

Marcel Ciolacu susţine că premierul Florin Cîţu ar fi dat mită primarilor PNL pentru a obţine voturi la Congresul PNL din 25 septembrie. Cîţu tocmai şi-a anunţat candidatura la şefia PNL, împotriva actualului şef liberal, Ludovic Orban.

Mai mult, liderul PSD i-a cerut președintelui să iasă public și să își ceară scuze votanților PSD pentru sintagma ”ciuma roșie”. Pe premierul Cîțu, Ciolacu l-a amenințat că va scoate ”toate hârtiile cum dai mită la fiecare administrație PNL” și i-a transmis că va răspunde pentru faptele sale.

”Nu am, domne, ce să mă înțeleg cu el. Eu pe Iohannis nu îl iert și nu stau de vorbă cu el, până nu iese public și își cere scuze pentru ”ciuma roșie”. E cea mai mare mizerie, că am stat și tăcut până acum.

Să iasă public să își ceară scuze, nu mie, nu parlamentarilor, ci oamenilor care ne-au votat. Vrea să îi spun eu la televizor? Dar, știe la fel de bine ca mine de unde vine ”ciuma roșie”, cine a scos-o. Cum poți să instigi în halul ăsta, tu, președintele României?

Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, atacaţi de Ciolacu

Acum vine ”copy-paste” ăsta, domnul Cîțu, și spune: ”administrațiile PSD, că…”. Mă, nu îți e rușine, că scot toate hârtiile acum cum dai mită la fiecare administrație PNL? Păi, ce credeți, că nu o să răspundă pentru astea?” , a spus Marcel Ciolacu, în direct la România TV.