“Cine zice, ală e!”, Putin a comentat afirmaţiile lui Biden

Președintele a comentat declarațiile lui Biden cu o zicală, o formulă din jocurile copilăriei. Potrivit liderului rus, atunci când îi evaluează și îi critică pe alții, oamenii efectiv par că se uită întotdeauna în oglindă, unde îşi văd propria lor imagine.

“În istoria fiecărei națiuni, a fiecărui stat, există numeroase evenimente dificile, dramatice și sângeroase”, a spus președintele Rusiei. “Dar atunci când evaluăm alte persoane sau chiar atunci când evaluăm alte state, alte popoare, întotdeauna parcă ar părea că ne privim într-o oglindă şi vedem mereu acolo propria imagine, pentru că mereu transpunem altor persoane ceea ce respirăm noi, ceea ce suntem noi”.

“Îmi amintesc în copilărie, atunci când eram în curte şi când ne certam, spuneam aşa: “Cine zice, ală e!”, a menționat președintele rus.

În opinia sa, “nimic nu este întâmplător, acest lucru nu este o pură coincidență, nu este doar o zicală din copilărie sau o glumă, sensul este unul extrem de profund, în sens psihologic. “Regăsim întotdeauna propriile noastre calități într-o altă persoană și considerăm că ea este la fel ca noi și, având în vedere acest fapt, îi evaluăm acțiunile și îi oferim o evaluare…”, a subliniat Putin.

Ambasadorul rus în Statele Unite va sosi la Moscova pentru consultări, pe 20 martie

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, se va deplasa de la Washington la Moscova pentru a participa la consultări, pe data de 20 martie, anunță MAE rus, potrivit unui comunicat postat miercuri pe pagina de Facebook a instituției. În cadrul consultărilor de la sediul Ministerului rus al Afacerilor Externe, se preconizează să se discute o serie de aspecte referitoare stadiului actual al relațiilor ruso-americane, „căile de redresare a relațiilor bilaterale, care traversează o criză”.

Ambasadorul Rusiei la Washington a fost convocat la Moscova pentru consultări pentru a analiza relațiile dintre Rusia și Statele Unite, relatează Agenția TASS.

Departamentul de Stat al SUA a comentat convocarea ambasadorului rus, Anatoli Antonov, la Moscova pentru consultări.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova a declarat că „nu-și amintește” un caz similar cu acesta, când ambasadorul Rusiei la Washington, Statele Unite, a fost convocat la Moscova pentru consultări, notează tass.ru.

“Ambasadorul rus în SUA, A.I. Antonov, va sosi la Moscova pe 20 martie pentru consultări. În cadrul întrevederilor programate la Ministerul rus de Externe și în alte ministere, se preconizează să se discute o serie de căi, modalități de redresare a relațiilor ruso-americane, care traversează o perioadă de criză”, a precizat misiunea diplomatică rusă de la Washington, într-un comunicat.

Criza apărută în relațiile dintre Statele Unite și Rusia a fost rezultatul politicii deliberate și orientate în acest scop a Washingtonului, a subliniat Ambasada rusă. “Situația actuală este rezultatul politicii deliberate a Washingtonului, care, în ultimii ani, a adus în mod deliberat cooperarea bilaterală într-un impas. Viziunea neconstructivă a Administrației SUA față de țara noastră nu corespunde intereselor Rusiei și Statelor Unite, iar unele declarații imprevizibile ale unor oficiali americani în general pun în pericol relațiile, care deja sunt excesiv de încordate”, a menționat misiunea diplomatică rusă. Potrivit declarației Ambasadei Federației Ruse în SUA, partea rusă se pronunță în favoarea stabilirii unui dialog între Moscova și Washington, ținând cont de faptul că relațiile favorabile și pragmatice răspund intereselor ambelor popoare.

“Ne pronunțăm în favoarea stabilirii unui dialog între cei doi membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, care poartă o responsabilitate deosebită pentru menținerea păcii și securității internaționale”, a mai precizat misiunea diplomatică rusă. Potrivit diplomaților ruși, partea rusă pleacă de la premisa că „relațiile favorabile și pragmatice dintre Rusia și Statele Unite răspund aspirațiilor popoarelor statelor noastre și comunității internaționale”.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, a fost postat un comentariu al purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, în care se specifică că ambasadorul Anatoli Antonov a fost invitat la Moscova pentru consultări, pentru a stabili căile de redresare a cooperării între Statele Unite și Federația Rusă.