Pentru a vedea dacă pisicile transmit infamul coronavirus la alte animale, oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină Veterinară a Universităţii din Wisconsin au realizat un experiment de laborator pe pisici.

Cercetătorii au luat virusul de la un pacient uman pentru a infecta trei pisici cu acesta, fiecare dintre cele infectate fiind plasată împreună cu o alta care nu era. Cercetătorii au observat că în cinci zile coronavirusul a fost găsit la toate cele trei animale recent expuse iar niciuna dintre cele şase nu a prezentat simptome.

Ce spun cercetătorii

„Nu au strănutat, nici tuse, temperatura corpului a fost normală şi nici nu au pierdut nicio greutate. Dacă proprietarul unui animal de companie s-ar fi uitat la ele, nu ar fi observat nimic”, a spus Peter Halfmann, unul dintre veterinarii implicaţi în experiment.

Cercetătorii care au realizat experimentul spun că datele adunate de ei NU înseamnă că noul coronavirus poate fi transmis de la animale la oameni sau invers.

Doar pentru că un animal poate fi infectat în mod deliberat într-un laborator „nu înseamnă că va fi uşor infectat cu acelaşi virus în condiţii naturale”, a declarat într-un comunicat Asociaţia de Medicină Veterinară Americană.

Experţii informează că pentru orice eventualitate este bine ca proprietarii de animale de companie să nu le sărute şi să păstreze suprafeţele curate pentru a reduce şansele de a lua orice fel de virus pe care acestea l-ar putea purta.