Cine este prima propunere de premier după de Orban s-a retras

”Vom merge cu Dacian Cioloș, co-președintele Alianței USR-PLUS, ca propunere pentru funcția de premier. Ne arătăm disponibilitatea de a participa la guvernare, suntem gata să ne asumăm proiectele importante de care România are nevoie.”, a spus Barna la Digi 24.

Ce a transmis Iohannis în legătură cu Orban

Iohannis a declarat că Ludovic Orban și-a depus mandatul din funcția de Prim Ministru. Președintele a spus că motivația este pe cât de simplă pe atât de clară.

„Regulamentul prevede un termen de 15 zile. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. Totul se datorează PSD-ului. Din cauza lor care au blocat ședința de ieri, riscăm să intrăm într-un blocaj din cauza PSD. Voi convoca consultări cu partidele parlamentare. Maine la ora 16. Se vor termina la ora 20:00. Voi face o declarație prin care să informez ce s-a decis la consultări.

Regula nu e ca președintele să adune o majoritate, ci să desemneze o persoană capabilă să-și adune o majoritate în Parlament. Eu nu fac niciodată consultări de formă. Pentru asta îi invit și voi trage o concluzie”, a transmis Iohannis.