Cine îi controlează microfonul și deciziile lui Joe Biden? Jurnalist Deutsche Welle: Există o persoană enigmatică

Potrivit acestuia, este „esențial” ca oamenii să știe „cine adoptă la Washington, la Casa Albă, hotărârile, cum și de ce la ia și de ce e tăinuit”. Jurnalistul a amintit un moment în care  președintele SAU a fost întrerupt „amuțit și extras din imaginea unui livestream subit”, în timp ce se afla în mijlocul frazei.

În alt moment, Joe Bident a admis involuntar că este controlat, spune jurnalistul, când a spus că i „s-a interzis să răspundă la întrebări”.

Mesajul transmis de jurnalistul Deutsche Welle

„Dandanache și becherul la Washington. Cine îi controlează microfonul și deciziile lui Joe Biden? A devenit evident că există o persoană enigmatică, sau persoane misterioase, care adoptă deciziile executive supreme și îl pot cenzura când vor pe președintele Statelor Unite.

Ieri cineva l-a întrerupt, amuțit și extras din imaginea unui livestream subit, în mijlocul frazei. Zilele trecute Biden însuși a admis, involuntar, că i ”s-a interzis să răspundă la întrebări”. Nu se știe, deocamdată cine e ”becherul”, ”persoană importantă, nu spui ține e…”, vorba lui Dandanache”. Dar se știe de la demențiala retragere catastrofală din Afganistan, un eveniment mai dezastruos pentru credibilitatea SUA decât megaatentatele de la 9/11, că deciziile adoptate la Washington sunt rele, haotice, cataclismice.
Încât aș râde, însă e de plâns. Și mai mult decât alarmant.

Întrucât SUA sunt primus inter pares în NATO, precum și ancora stabilității occidentale și europene, întrebarea pe care o pun e cheie. Mi se pare esențial să știm cine adoptă la Washington, la Casa Albă, hotărârile, cum și de ce la ia și de ce e tăinuit.

Or, în audierea sa din Congres, pe tema dezastrului afgan, șeful diplomației americane, Blinken, a mințit senin, după cum sunt convins, afirmând că președintele ar lua, chipurile, deciziile.
Cu o asemenea dregători la butoanele superputerii e vai și-amar”, a scris jurnalistul Petre M. Iancu pe Facebook.

Sursa foto: Dreamstime