Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a scris un mesaj pe pagina personală de facebook, legată de demisia premierului Ludovic Orban. Aceasta susține că nu a existat o persoană care să îi spună premierului să demisioneze din funcție.

Potrivit ministrului, decizia a fost doar a premierului Ludovic Orban. Ea a mai menționat că unul dintre cele mai importante lucruri este ”libertatea de a lua decizii” indiferent de cât de greu este acest lucru.

”Nu cred că i-a spus (ca să nu spun dictat) cineva lui Ludovic Orban ce să facă. #liberal De discutat a discutat (nici nu se poate altfel, la acest nivel) dar el a luat decizia de a își depune mandatul de Prim Ministru după alegerile parlamentare și în perspectiva agendei politice încărcate pentru următoarele săptămâni.

Unul dintre cele mai importante lucruri în viață – să îți păstrezi libertatea de a lua decizii, indiferent de cât de grele sunt. Sunt multe aspecte în care semănăm.” a scris ministrul Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ludovic Orban a anunțat că demisionează

După discuțiile avute cu președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban și-a anunțat luni seară demisia din funcia de premier.

”Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta, care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea