Povestea de dragoste dintre Marcel Vela și soția sa a început din perioada liceului, iar ministrul de Interne a făcut mai sacrificii pentru a fi lângă ea.

În anul 1984, ministrul a intrat la Institutul de Subingineri de la Reşiţa și avea un plan măreț. Acesta dorea să pună bazele unei frumoase cariere muncitoreşti în industria locală, care să-i împlinească și viața de familie în același timp.

Se pare că motivul principal pentru care ministrul a ales acest domeniu, a fost iubita sa de la acea vreme și totodată viitoarea soție. Ministrul a mărturisit că a făcut totul din dragoste și pentru a putea fi aproape de ea.

„Prietena mea, viitoarea soţie, deja se dusese la Sudură, la Timişoara, aşa că am ales şi eu Sudura. Am făcut-o din dragoste şi pentru perspectiva de a fi împreună cu soţia mea“, explica Vela în urmă cu ceva timp.

Un bunic fericit

Alături de soția sa, Marcel Vela are o fată, pe nume Andra, care s-a căsătorit în toamna anului 2012, cu un primar liberal din Armeniș. La acea vreme, Marcel Vela era primarul orașului Caransebeș și a ținut să oficieze chiar el căsătoria civilă a fetei sale.

La scurt timp după, Velea a devenit și bunic. Ministrul îi adoră nepoata și ori de câte ori merge acasă nu ratează momentele frumoase petrecute cu fetița.

Un lucru controversat despre ministrul de Interne este relația cu soția sa. Potrivit datelor, în ultima sa declarație de avere, Marcel Vela nu a trecut abosolut nimic la veniturile soției sale.

În ceea ce privește averea proprie, Marcel Vela deține, în județul Caraș-Severin un teren agricol de 1.000 de metri pătrați, cumpărat în 2013. De asemenea, acesta mai are un apartament cu suprafața de 61 de metri pătrați, moștenit în 2016 de la Maria Dorca, bunica sa, un album papal în valoare de 6.000 de euro, 450.000 de lei și 31.000 de euro în numerar și puțin peste 151.000 de lei ținuți la bănci.