Ioan Marcel Vela, actualul ministru de Interne s-a născut într-o familie modestă, în satul Armeniș, județul Caraș Severin.

Părinții săi sunt oameni la fel de simpli. Tatăl lucrează în postul de casier la primărie, iar mama sa, Iconia Vela, e colectoare de lapte. Mai exact, meseria mamei lui Vela este de a verifica cantiatatea care este adus zilnic de consăteni şi să se asigure că fiecare dintre ei îşi îndeplineşte cota.

Un medic veterinar din satul unde s-a născut Vela are doar cuvinte de laudă la adresa mamei ministrului. Potrivit acetuia, Marcel Vela a moștenit exigența mamei sale, conform unui material publicat de recorder.ro, intitulat „Misterele bărbatului în geacă de piele”.

„Femeie corectă şi foarte riguroasă, nu îndoia laptele. De aici a moştenit şi Nelu exigenţa“, spune Sorin Copăceanu, medic veterinar în Armeniş, responsabil s-o controleze la rândul său pe doamna Iconia.

Probleme mari pentru mama lui Vela

Deși despre mama lui Marcel Vela se știe că ar fi o persoană corectă, în urmă cu câteva luni, politicianul PSD Radu Cristescu a lansat acuzații extrem de dure la adresa acestuia, dar și a fiului său.

Se pare că deputatul ar fi făcut rost de mai multe documente, potrivit cărora, mama lui Marcel, Vela Iconia ar fi avut sute de mii de lei, deși ea este o femeie simplă.

„Domnule Marcel Vela, acum ca ați fost instalat ministru de Interne, as vrea sa va rog sa răspundeți la următoarea întrebare:

De unde a avut distinsa dvs mama, Vela Iconia, o femeie în etate din Comuna Armeniș, în anul 2012, 300.000 de euro și sute de milioane de lei pe care să-i depună în conturi și depozite în bănci?

Reamintesc ca in anul 2012 erați primar al municipiului Caransebeș și fericit posesor al lucrării de centură al municipiului Caransebeș.

Pentru reîmprospătarea memoriei va atașez poze cu situația conturilor și depozitele in bănci ale mamei dvs”, se întreba membrul PSD în urmă cu ceva timp.

SURSĂ FOTO INQUAM/Ciprian Petcuț