Profesorul Tudorel Butoi susține că din ce a citit până în prezent, cazul de la Arad are o logică imbatabilă. Potrivit acestuia, în primul rând trebuie să se afle cui i-ar folosi uciderea afaceristului arădean.

El a amintit de banii acestuia care ar fi fost furați, în condițiile în care afaceristul nu a făcut niciun fel de plângere. Tudorel Butoi susține că dacă acei bani erau munciți, autorii furtului trebuiau găsiți.

„Din tot ceea ce a dezvăluit până acum presa, lucrurile sunt de-a dreptul spectaculoase și au o logică imbatabilă. Dar în meseria mea, nu am plecat niciodată atât de departe, pentru că tot întunericul e sub lampă.

Acest om trebuie decriptat pentru cine este și cui folosește uciderea lui. Eu surprind că este un om căruia i s-au furat niște bani, de două ori, și n-a depus plângere. De ce să nu depun plângere? Sunt banii trudiți de mine, cu riscurile mele profesionale, depun plângere și vreau să-mi găsiți autorii care mi-au furat seiful din casă și așa mai departe”, a spus criminalistul la Antena 3.

Cine ar putea fi asasinul

Totodată, acesta a mai adăugat faptul că astfel de lucruri sunt prezente în lumea interlopă, atunci când indiferent ce se întâmplă nu se depune niciun fel de plângere.

Tudorel Butoi a vorbit și despre ultimele momente din viața afaceristului. Se pare că acesta ar fi fost la o terasă în dimineața zilei de sâmbătă și a băut o cafea cu cineva, despre care nu se știe nimic.

Acesta mai adaugă că omul de la cafea nu a mai apărut nici în momentul exploziei, iar acest lucru nu este deloc neglijabil. Butoi a mai adăugat că există o persoană care l-a ținut pe afacerist sub observație, iar chestiunea aceasta trebuie clarificată.

„Dacă banii au o altă proveniență și pot fi întrebat de unde sunt și cum, atunci eu tac. În lumea interlopă se știe treaba aceasta. Ați văzut cum se taie, se înjunghie și nu depun plângere? Ați văzut cum se acoperă și nu permit organului de poliție să intre în decriptarea poveștii? Asta este una dintre probleme.

Sigur, plecăm în Ucraina, trecem granița, ne ducem unde vrem, dar omul ăsta în dimineața respectivă s-a dus pe terasa unei cafenele și a băut o cafea cu cineva. Cine este acest cineva? Care a fost scopul pentru care omul se întâlnește cu el de dimineață? (…) După cafea se ridică amândoi. El se duce la mașină, iar celălalt nu mai apare în momentul exploziei acestei mașini. Sau se poate să fie cel pe care organele de urmărire penală îl identifică ca fi cel care a avut o atitudine neutră.

Ne putem întâlni cu excepția: vino, ne vedem, vorbim. Această chestiune ar putea sta în picioare pentru că îmi trebuie un om care a fost aproape și a inițiat apelul. Cineva care l-a avut sub observație. Această chestiune ne-ar aduce undeva în zona concretului”, a mai spus Butoi.

În ceea ce priveșe atentatul, conform criminalistului, totul a fost reușit. Au fost puse la dispoziție forțe umane, dar și mijloace tehnice, iar Ministerul de Interne va avea destul de mult de muncă.

„Este un atentat reușit. În 37 de ani, nu am văzut atâta forță umană și mijloace tehnice puse în mișcare ca pentru această speță. Cred că este un pariu pe care îl face Ministerul de Interne cu reușita în această chestiune”, a mai spus Tudorel Butoi la Antena 3.