Surse judiciare au oferit noi detalii pentru Gândul cu privire la stadiul cercetărilor în cazul de la Arad, dar și care sunt rezultatele analizării bombei folosită în asasintul de la Arad.

Potrivit surselor citate, specialiștii din domeniu au ajuns la concluzia că acest tip de bombă a fost construită de o persoană care a calculat precis direcția suflului provocat de explozie, pentru a reduce riscul de victime colaterale sau pagube materiale, în contextul în care o simplă bombă nu poate să fie atât de precisă.

Totodată, același surse mai spun că bomba a fost realizată de un profesionist în domeniu care are cunoștințe vaste în domeniul pirotehnic. Mai exact, bomba nu i-a dat nicio șansă de supraviețuire șoferului, însă a evitat producerea unor victime sau a unor distrugeri.

„A fost o bombă cu suflu direcționat. Se folosesc pentru a suprima viața țintei fără să facă, pe cât posibil, victime colaterale”, au explicat sursele citate. Potrivit acestora, asemenea dispozitive, cu suflu direcționat, se folosesc, în mod uzual, în zonele de conflict din Afganistan.

Ioan Crișan, urmărit înainte de asasinat

Amintim faptul că sâmbătă dimineața, omul de afaceri Ioan Crișan a fost asasinat în timp ce se afla la volanul mașinii sale, după ce o bombă montată sub scaunul șoferului a fost detonată de la distanță.

Specialiștii din domeniu și-au dat seama încă de la început că explozia nu a fost una foarte puternică, astfel încât să fie evitate victime, ea vizându-l strict pe omul de afaceri.

În ceea ce privește modalitatea în care Ioan Crișan a fost ucis, oamenii legii susțin că asasinul care se află în spate a vrut să dea un exemplu. Totodată, acesta l-ar fi urmărit cel puțin o săptămână pe omul de afaceri pentru a-i putea analiza programul zilnic și pentru a alege cel mai bun moment în care să se producă asasinatul.