Premiul a fost acordat în timpul galei ClubAntreprenor pentru obiectivele atinse de International Alexander în 2020 și expansiunea sa pe piața din România, dar și din Europa. Holding-ul reunește activitatea a 15 companii independente. Ultima achiziție la nivel de grup a fost Vio Transgrup, prima companie de transport de la noi din țară certificată Tapa1.

Simion Apreutese, fondator și acționar International Alexander

Aprobarea a venit la sfârșitul anului trecut din partea Consiliul Concurenței. Fondatorul International Alexander este Simion Apreutese, care conduce grupul de 17 ani. Premiul a venit ca un cadou pentru el, deoarece astăzi își celebrează ziua de naștere – împlinirea vârstei de 47 de ani.

Un brand 100% românesc

International Alexander are sediul central în Arad și are în plan extinderea în Europa. În prezent, acționează pe 3 piețe externe: Serbia, Ungaria și Germania. 

În urma achiziției Vio Transgrup, grupul a trecut de 600 de vehicule aflate în portofoliu – camioane euro 6, sprintere, transportatoare și remorci mega și frigo.

„Având în vedere că din cadrul Holdingului International Alexander, face parte în prezent și compania Vio Transgrup, am extins în mod natural și parteneriatele cu mai mulți producători de flotă, printre care Mercedes, MAN, Scania și Volvo, unitățile de semiremorci fiind asigurate de partenerii noștri de la Krone, Schmitz și Berger” a declarat Loredana Apreutese, directorul general, pentru ClubAntreprenori.

Loredana Apreutese, Director General al holding-ului International Alexander

În Top 300 Companii publicat de revista Capital anul trecut, International Alexander a ocupat locul 142. Cifra de afaceri a fost de peste 400 de milioane de lei în 2019!

„Strategia noastră este bazată pe dezvoltare prin investiții. Asta am învățat în urmă cu 10-11 ani, atunci când mulți competitori și-au redus investițiile și au pus în stand-by proiectele importante. În acea perioadă de criză financiară, Internațional Alexander s-a numărat printre puținele companii antreprenoriale 100% românești care au investit atât în flotă cât și în resursa umană. Și în 2020 am continuat să ne mărim echipa, ajungând la finele anului trecut la aproximativ 1.500 de salariați” a mai declarat Loredana Apreutese.