China, avertisment pentru București după promulgarea Legii 5G

Ambasada Chinei în România avertizează că relația economică și comercială chino-română va fi afectată substanțial, în cazul în care companiile chineze vor fi excluse.

„Ne opunem ferm utilizării standardelor non-tehnice și a dispozițiilor discriminatorii pentru a exclude orice țară sau întreprindere de pe piață. China respectă dreptul României de a legifera în domeniul securității cibernetice, în același timp, întrucât legislația 5G determină posibilitatea companiilor chineze de a se bucura sau nu de un mediu de afaceri echitabil, drept, deschis și transparent, suntem extrem de preocupați de această lege”, este scris în mesajul transmis de către Ambasada Chinei în România.

Ambasada Chinei în România se opune ferm utilizării standardelor non-tehnice și a dispozițiilor discriminatorii

De asemenea, mesajul respectiv subliniază și că Ambasada Chinei în România se opune „ferm utilizării standardelor non-tehnice și a dispozițiilor discriminatorii”.

„Ne opunem ferm utilizării standardelor non-tehnice și a dispozițiilor discriminatorii pentru a exclude orice țară sau întreprindere de pe piață și ne opunem ferm acțiunilor care subminează principiul concurenței loiale și spiritul statului de drept. Companiile chineze de telecomunicații au un istoric bun de siguranță și au lucrat mult timp în România cu sârguință respectând lege, au adus contribuții remarcabile la îmbunătățirea industriei comunicațiilor, la dezvoltarea economică, și la ocuparea forței de muncă și bunăstarea poporului.

Suntem încrezători că dacă România va menține un mediu de piață prietenos, investițiile companiilor chineze în România vor fi extinse și vor aduce mai multe beneficii cetățenilor români, iar în cazul în care companiile chineze vor fi excluse, interesele poporului român și cooperarea chino-română economică și comercială vor fi afectate substanțial”, este mesajul Ambasadei Chinei în România.