Un nou val al pandemiei este posibil să înceapă. China deja se pregătește și a terminat de construit la finalul acestei săptămâni un nou spital cu 1.500 locuri pentru pacienţii Covid-19.

Construcția noului spital vine ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus. Guvernul chinez a precizat la rândul său că este din ce în ce mai greu să controleze situaţia, dând vina pentru contagieri pe bunurile şi pe oamenii care vin din străinătate.

În ceea ce privește noul spital, acesta este unul dintr-un total de şase construite cu un număr total de 6.500 de locuri construite în Nangong, sudul Beijingului, din provincia Hebei.

China a reușit să gestioneze în mare parte pandemia de coronavirus, însă din luna decembrie, țara se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri. Un total de 645 de persoane sunt tratate în Nangong şi în capitala regiunii Hebei, Shijiazhuang.

De menționat este faptul că ultimele infecţii se răspândesc extrem de repede.

”Este greu de gestionat”, au spus autoritățile sanitare, care dau vina ”tulburările de management” şi ”protecţia inadcvată a muncitorilor” implicaţi în importuri.

”Toate sunt importate din străinătate”, au subliniat acestea.

A început un nou val al pandemiei?

Coronavirusul se răspândește atât de repede în China încât la nivel naţional, autorităţile sanitare au raportat 130 de noi cazuri confirmate în 24 de ore, dintre care 90 erau în regiunea Hebei, până la miezul nopţii.

De asemenea, sâmbătă, guvernul de la Hebei a raportat 32 alte cazuri de la miezul nopţii.

În acest context, China a plasat în carantină 20.000 de locuitori din zone rurale dintr-un focar de covid-19, potrivit presei de stat, şi a anunţat vineri un număr de bolnavi fără precedent din martie – 144 de cazuri, relatează AFP.

Totodată, China face eforturi uriașe pentru a contracara orice intensificare a infectărilor cu covid-19, odată cu apropierea Anului Nou chinez,  o perioadă în care milioane de chinezi recurg anual transportul în comun pentru a se întâlni cu familia.

Coronavirus în înghețată

De menționat este faptul că odată cu creșterea numărului de noi cazuri, urme de coronavirus au fost descoperite în mai multe loturi de îngheţată, în nordul ţării.

În acest context, persoanele despre care se crede că ar fi putut intra în contact cu produsele din loturile contaminate, produse de o companie alimentară din Tianjin, sunt căutate de autorităţile chineze pentru a fi testate.

Toate produsele firmei Tianjin Daqiaodao au fost sigilate şi confiscate după ce cele trei eşantioane verificate de centrul municipal pentru controlul bolilor din oraş au fost toate testate pozitiv cu urme de coronavirus.

Investigaţiile epidemiologice efectuate până acum indică faptul că îngheţata a fost produsă cu lapte pudră importat din Noua Zeelandă şi pudră de zer importată din Ucraina.

Totodată, compania a anunţat că angajaţii săi intră în carantină şi vor fi testaţi în zilele următoare. Dintre ei 700 au fost deja testaţi negativ, notează The Independent, citat de digi24.ro.