Certificatul verde devine obligatoriu de luni! Se cere și în autobuz

Măsurile respective vor intra în vigoare în Italia, din ziua de 10 ianuarie, potrivit decretului care „introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19”. Amintim că acesta a fost adoptat în cadrul ședinței de guvern prezidate de premierul Mario Draghi.

Certificatul de vaccinare anti-COVID, denumit în Italia „green pass rinforzato” poate fi obținut după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecarea de boală.

Certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru anumite categorii profesionale

În Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu în momentul de față pentru anumite categorii profesionale, precum personalul sanitar și forțele de ordine.

Anterior deciziei respective, un certificat sanitar „de bază”, care se putea obţine în urma vaccinării dar şi a unui test negativ, era suficient pentru a lua trenul şi avionul.

Mai mult, guvernul italian a decis miercuri să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Persoanele nevaccinate vor fi nevoite să respecte în continuare o carantină de zece zile.

Această relaxare a regulilor privind carantina are ca scop prevenirea paralizării anumitor sectoare precum transportul, unde numărul mare de angajați aflați în carantină a determinat anularea multor trenuri.

De asemenea, incintele sportive vor trebui să respecte următoarele reguli privind ocuparea capacității: 35% în cazul celor acoperite şi 50% pentru cele în aer liber.

Amintim că Italia a înregistrat miercuri, 29 decembrie, 98.020 de noi cazuri de contaminare cu COVID-19.

Un politician renumit din Italia a fost răpus de COVID

Anterior, un fost senator, în vârstă de 59 de ani, a fost răpus de COVID-19, după ce s-a remarcat ca un oponent al vaccinurilor. Bartolomeo Pepe avea 59 de ani și era originar din Casalnuovo, provincia Napoli. Acesta a fost ales parlamentar în 2013, după ce a candidat pentru un loc în Campania în rândurile Mișcării 5 Stele. Doi ani mai târziu s-a alăturat grupului parlamentar de centru-dreapta Grandi Autonomie e Libertà.

Amintim că Bartolomeo Pepe era un oponent înverșunat al vaccinurilor anti-COVID iar simbolul „No Vax” poate fi văzut și acum pe pagina sa de Facebook.

Senatorul sosise la spital cu propria mașină. Mai apoi, i s-au făcut test care au confirmat infectarea cu COVID-19. Starea lui s-a înrăutățit și a fost internat la terapie intensivă și intubat.

„Din păcate, în ciuda tuturor protocoalelor terapeutice internaționale puse în aplicare, fostul senator nu a reușit”, a declarat Antonio Corcione, director de terapie intensivă la Cotugno.