Conturile respective ar putea fi supuse unui control de securitate ca parte a eforturilor de scanare a tuturor persoanelor care doresc să intre în SUA în scopul identificării persoanelor care ar putea prezenta un risc la adresa securităţii naţionale a SUA. Aceasta va viza în primul rând pe cetăţenii din cele 7 ţări musulmane, Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, considerate ca având sisteme de verificare neconcludente. „Avem în vedere  o verificare suplimentară… S-ar putea să dorim să accesăm conturile lor de pe reţele sociale, cu tot cu parolele de acces”. 

John Kelly, i-a criticat pe judecătorii care blochează ordinul dat de preşedintele SUA Donald Trump privind imigraţia, afirmând că aceştia trăiesc într-o “bulă” academică şi nu văd adevărata ameninţare pentru ţară. “Lumea lor este foarte academică, aproape ca într-o bulă. În sălile de audienţă, ei sunt protejaţi de oameni ca mine”, a declarat John Kelly în cursul unei audieri în Comisia pentru securitate internă din Camera Reprezentanţilor.”Dacă ceva nu merge bine pentru că am lăsat oamenii să intre, nu se cere socoteală judecătorului pentru decizia sa, eu sunt cel care trebuie să dea explicaţii”, a adăugat el.

John Kelly a reacţionat la decizia unui judecător federal din statul Washington care a forţat, vineri, Departamentul pentru securitate internă să suspende ordinul preşedintelui american prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană şi a refugiaţilor.