Fostul CEO Binance va plăti o cauțiune personală de 175 de milioane de dolari

Platforma de criptomonede Binance se confruntă în aceste zile cu mari probleme. Fostul său CEO și-a recunoscut vinovăția în fața acuzațiilor de spălare de bani. El a demisionat. În plus, și-a recunoscut, marți, vina în instanță. Zhao a fost înlocuit de Richard Teng. În prezent, el are de plătit o cauțiune personală de 175 de milioane de dolari.

Bursa de criptomonede Binance va fi supusă unor amenzi în valoare de 4,3 miliarde de dolari, conform unor surse. Changpeng Zhao (CZ), fondatorul bursei, ar fi fost de acord cu această măsură ca parte a unui acord care ar permite companiei să-și continue operațiunile.

Înainte de asta, Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA a inițiat un proces împotriva Binance și a CEO-ului său, Changpeng Zhao. Autoritatea de reglementare îi acuză pe cei din conducerea platformei de criptomonede că ar fi desfășurat tranzacții cu valori mobiliare fără a avea înregistrarea corespunzătoare. Această practică ar fi indus în eroare investitorii în ceea ce privește mecanismele de supraveghere.

Binance și Changpeng Zhao au declarat public că tranzacțiile pe bursă sunt interzise pentru clienții americani. De fapt, în realitate, se presupune că ei și-au eludat propriile controale. În cele din urmă, au permis în secret clienților americani să participe la tranzacții.

Fondată în 2017 de către Changpeng Zhao, Binance s-a afirmat drept cea mai importantă platformă globală de tranzacționare cu active digitale. În cursul anului 2021, autoritățile chineze au decis să blocheze accesul la site-ul web și la aplicația mobilă Binance. Au luat astfel de măsuri pentru a contracara furnizarea de servicii de tranzacționare cu criptomonede în țară.

Zhao trebuie să se prezinte la tribunalul din Seattle pe 23 februarie

Un document depus la tribunal arată că Zhao trebuie să plătească 175 de milioane de dolari pentru cauțiune și trebuie să fie de acord să se prezinte la tribunalul din Seattle pe 23 februarie anul viitor pentru audierile privind sentința.

De asemenea, Zhao va plasa 15 milioane de dolari deținuți într-un cont fiduciar al Davis Wright Tremaine. Cauțiunea necesită doi garanți, care trebuie să se angajeze cu 250.000 de dolari și, respectiv, 100.000 de dolari.

Zhao a pledat vinovat de încălcarea Legii privind secretul bancar. El a demisionat din funcția de director executiv al celei mai mari burse de cripto-monede din lume. Binance va plăti o amendă de 4,3 miliarde de dolari pentru încălcarea legilor privind transferul de bani și a sancțiunilor americane.

Dacă Zhao nu se va prezenta la tribunal în februarie 2024, așa cum se arată în documentul de cauțiune de înfățișare, el riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari. El este obligat să se întoarcă în SUA cu 14 zile înainte de data programată pentru pronunțarea sentinței, potrivit theblock.com.