Noul MacBook Pro de 13 inci de la Apple este cel mai bun computer de lucru pentru fanii Mac care vor să facă muncă serioasă, dar nu doresc un laptop uriaș, precum MacBook Pro de 16 inci.

Avantaje: tastatură excelentă, performanță rapidă, sunet de calitate
Dezavantaje: Procesoare mai vechi în modelul de bază.

Apple a lansat în acest an MacBook Pro de 13 inci reînnoit care, la fel ca cel mai nou MacBook Air și MacBook Pro de 16 inci, vine cu noua tastatură Magic Keyboard. Această tastatură, care a ajuns prima dată pe MacBook Pro mai mare anul trecut, este inspirată de tastatura desktop cu același nume a companiei.

Nu există nimic altceva nou în ceea ce privește MacBook Pro de 13 inci, cu excepția opțiunii de a face upgrade la cele mai noi procesoare Intel în configurația mai scumpă și mai mult spațiu de stocare la nivel de bază.

Noul MacBook Pro se simte ca o reîmprospătare minoră, menită să uniformizeze tastatura Apple pe întreaga gamă, mai degrabă decât un salt uriaș. Însă vechea tastatură Butterfly a fost un dezavantaj major al MacBook Pro de 13 inci, ceea ce înseamnă că noua versiune nu se mai simte ca o achiziție potențial riscantă.

Cu toate acestea, introducerea noului MacBook Air în martie reprezintă o altă opțiune convingătoare pentru fanii Apple care caută un laptop nou de 13 inci. În general, MacBook Pro de 13 inci este mai potrivit pentru cei care sunt dispuși să cheltuiască mai mult pentru puterea suplimentară de calcul și grafica pe care MacBook Pro trebuie să o ofere. Din nefericire, acestui MacBook Pro de dimensiuni mai mici îi lipsesc unele caracteristici deosebite ale modelului de 16 inci, precum boxele sale puternice și microfoanele de calitate de studio.

Cu toate acestea, noul MacBook Pro de 13 inci este un laptop bun din linia de bază a Apple: oferă mai multă putere decât MacBook Air într-un design care este la fel de portabil, în timp ce Macbook Pro de 16 inci este mai potrivit pentru cei care caută mai mult un înlocuitor de desktop.

MacBook Pro de 13 inci nu este o actualizare majoră, dar adăugarea tastaturii Magic Keyboard mult îmbunătățite face ca în cele din urmă MacBook Pro să merite recomandat.

Ar trebui să îl cumperi?

Cel mai nou MacBook Pro de la Apple este o opțiune inteligentă pentru fanii Mac care doresc să înlocuiască laptopul îmbătrânit cu un laptop puternic și ușor. Dar, așa cum se întâmplă de obicei cu produsele Apple, nu este cea mai bună ofertă în comparație cu concurența. De exemplu, trebuie să plătești suplimentar pentru a obține cele mai noi procesoare Intel, deoarece modelul de bază vine cu cipuri mai vechi.

Dacă nu ești mare fan Apple, există și alte opțiuni convingătoare de Windows, precum Dell XPS 13, care oferă un procesor mai nou la același preț. Totuși, dacă nu te poți lipsi de ecosistemul Mac Apple și vrei un laptop de lucru portabil, nu există nici o îndoială că noul MacBook Pro este ceea ce ai nevoie.

Material realizat cu sprijinul eMag