Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare a publicat o imagine alături de Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath.

Alături de fotografie, ministrul a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, pe care l-a felicitat pentru succesul listării la bursa din New York.

„Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat personal pentru succesul listării la bursa din New York”, a scris Alexandru Nazare pe pagina de Facebook.

Totodată, ministrul de Finanțe a precizat că în cadrul întrevederii, cei doi au discutat despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe, identificând totodată o oportunitate de colaborare pentru operaționalizarea unui cnetru RPA, chiar în cadrul Ministerului.

Ce a discutat Alexandru Nazare cu Daniel Dines

„În cadrul întrevederii, am discutat despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe. Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Alexandru Nazare susține că dacă acest centru ar urma să fie operațional, ar pute reprezenta o inovație pentru întreaga administrație publică românească.

În același timp, tehnologia RPA ar fi de mare ajutor în accelerarea procesului de digitalizare pe care întreg Guvernul și-l dorește.

„Un astfel de centru de excelență ar reprezenta o inovație pentru administrația publică românească, oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administrației fiscale”, a mai scris ministrul Finanțelor pe pagina de socializare.