Cel mai bogat chinez a fost detronat! Zhong Shanshan, în vârstă de 66 de ani, era anul trecut pe locul trei, a anunţat joi Richard Hoogewerf, fondatorul revistei Hurun, care publică clasamentul celor mai bogaţi chinezi, conform dpa-international.com

Hoogewerf a declarat că ascensiunea şefului Nongfu Spring este notabilă, chiar dacă el este relativ necunoscut chiar şi în China.

Cel mai bogat chinez a fost detronat

Pe lângă compania de îmbuteliere a apei, Zhong a înfiinţat grupul farmaceutic Beijing Wantai Biological Pharmacy. Averea sa a crescut semnificativ după listarea celor două firme. Speranţele în dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19 au stimulat succesul Wantai.

Averea lui Zhong Shanshan este estimată la peste 100 de miliarde de dolari, grupul său farmaceutic valorând peste zece miliarde de dolari, a explicat Hoogewerf. Acesta a explicat că sunt puţini antreprenori în lume care au obţinut simultan succes cu două proiecte de afaceri şi i-a dat ca exemplu pe Jack Ma şi Elon Musk.

Miliardarul de care nu a auzit nimeni până acum

Zhong Shanshan, pentru că despre acesta este vorba, l-a depășit și pe Mukesh Ambani din India și a fost cea mai bogată persoană din Asia în decembrie 2020.

Miliardarul s-a născut în orașul Hangzhou din China și a abandonat școala primară în timpul Revoluției Culturale din țară (1966-1976). Abia în anul 1996 și-a pornit propria afacere, ce practic precede actuala sa companie de îmbuteliat apă, Nongfu Spring. Acesta este cunoscut și cu porecla de „lupul singuratic” pentru că evită cu mare abilitate orice cercuri sociale.

Una dintre companiile de succes ale sale este Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise, unde Zhong este acționar majoritar. Compania farmaceutică produce truse de testare a bolilor infecțioase, inclusiv hepatita și COVID-19. Aceasta a fost listată la Bursa din Shanghai în aprilie 2020, iar acțiunile sale au crescut cu 2500%. Compania sa de îmbuteliat apă, pe de altă parte, a fost, de asemenea, listată la bursă în septembrie 2020.

Sursă foto principală: Dreamstime

Zhong Shanshan