Când este vorba despre reuniuni unde se discută probleme precum noua organizare economică mondială sunt primii care vin. Când au loc reuniuni care îşi propun combaterea sărăciei şi a foametei îşi găsesc altceva de făcut.

Astăzi are loc la Roma un summit organizat de Food and Agriculture Organization (FAO), summit care are drept temă centrală prevenirea crizei alimentare mondială şi lipsa de hrană de pe glob. La acest summit, liderii G8 au refuzat să participe.

Singurul reprezentant al unui stat care face parte din grupul celor mai puternice ţări ale lumii care participă la reuniunea FAO este premierul italian Silvio Berlusconi, însă singurul motiv al prezenţei acestuia este acela că summitul are loc în ţara sa.

La summit participă 60 de lideri din toată lumea, Suveranul Pontif, precum şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Acesta din urmă a declarat că până în 2050 numărul persoanelor care se vor lupta cu lipsa de hrană va creşte alarmant, în condiţiile în care populaţia globului va ajunge la 9,1 miliarde de oameni.

Din grupul G8 fac parte Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Împreună însumează 60% din Produsul Intern Brut la nivel mondial.