CEC Bank anunţă că, începând de vineri, 11 septembrie, persoanele interesate pot accesa credite pentru programul “Noua Casă” prin cadrul filialelor sale, iar dobânda percepută este mai mică la accesarea împrumutului pentru persoanele care îşi încasează deja salariul prin această bancă.

Ce prevede oferta CEC Bank pentru cei interesaţi de “Noua Casă”?

“Creditele ‘Noua Casă’ pot fi accesate începând de azi prin cele peste 1.000 de unităţi CEC Bank. CEC Bank oferă creditele ‘Noua Casă’ cu o marjă de dobândă de 1,90% – sub nivelul de 2% din ofertele standard de pe piaţă – celor care îşi încasează salariile prin CEC Bank”, se arată într-un comunicat al instituţiei bancare.

Astfel, oferta “Noua Casă” a CEC Bank prevede o rată a dobânzii de 4,31% la lei (IRCC + marjă fixă de 1,9 puncte procentuale) în cazul celor care îşi încasează salariul prin CEC Bank, în scădere cu 0,10 puncte procentuale faţă de cea aplicabilă celor care încasează salariile prin alte bănci, se precizează în comunicat.

Practic, o familie în care fiecare dintre soţi încasează aproximativ salariul mediu pe economie (aproximativ 3.400 lei net/lună/persoană), fără alte rate, poate accesa un credit pe 25 de ani de 540.000 lei (aproximativ 111.000 euro). Rata lunară ar fi de 2.944 lei în cazul încasării salariilor prin CEC Bank, iar DAE de 4,39%, susţine CEC Bank.

Pentru creditele “Noua Casă”, CEC Bank nu percepe comisioane de analiză/acordare, nici comision de administrare, în schimb există un comision de gestiune aferent garanţiei de stat, de 0,40% din soldul garanţiei FNGCIMM.

Românii din străinătate pot lua şi ei credite “Noua Casă” la CEC Bank

Garanţia acordată de FNGCIMM acoperă 50% sau 60% din valoarea finanţării, în funcţie de tipul imobilului şi valoarea creditului.

Creditele “Noua Casă” necesită un avans mai redus decât cele la creditele standard pentru locuinţe: 5% pentru locuinţele cu preţuri sub 70.000 de euro, faţă de 15% avansul în cazul creditelor standard. Nivelul avansului pentru creditele “Noua Casă” este de 15% în cazul locuinţelor cu valoare de peste 70.000 de euro.

Este important de notat că CEC Bank acordă credite “Noua Casă” şi românilor din străinătate, care au permis de muncă şi de şedere eliberate de autorităţile din statul respectiv.

În urma modificărilor aduse prin programul guvernamental “Noua Casă”, pot fi achiziţionate locuinţe noi (cu o vechime sub 5 ani) în valoare de până la 140.000 de euro sau locuinţe vechi (vechime de peste 5 ani) în valoare de până la 70.000 de euro, potrivit Agerpres.