Descrise de OMS ca boli tropicale neglijate (NTD), acestea sunt boli virale, parazitare și bacteriene care afectează în principal cei mai săraci oameni din lume.

Bolile tropicale lovesc Nigeria

Ministerul Federal al Sănătății (FMOH), Nse Akpan, a legat explozia bolilor de o cultură deficitară a igienei și igienei apei în multe comunități din întreaga țară.

Aceste boli tropicale neglijate sunt considerate ca un grup divers de boli transmisibile, care prevalează în condiții tropicale și subtropicale în aproximativ 149 de țări la nivel global. Afectează mai mult de un miliard de oameni din întreaga lume.

Avertisment de la OMS

Se spune, de asemenea, că bolile costă economiile în curs de dezvoltare miliarde de dolari în fiecare an. Bolile tropicale includ filarioza limfatică (elefantiază), helmintiaza transmisă a solului (STH), Oncocercoza- Cecitatea râurilor, trahoma (conjunctivita granulară) și schistosomiaza (Bilharzia).

„Populațiile care trăiesc în sărăcie, fără salubrizare adecvată și în contact strâns cu vectori infecțioși, animale domestice și alte animale sunt cele mai afectate”, explică un expert.El spune că aceste boli au fost denumite „neglijate„ deoarece, deși sunt peste tot în țară, mulți oameni nu știu nimic despre ele.