”Împreună cu partenerii noștri din industrie și serviciile comune am livrat acest hardware în mai puțin peste doi ani. Acum, soldații pot începe pregătirea ”, a declarat lt.gen Neil Thurgood, directorul RCCTO.

Dark Eagle va avea o rază de acțiune de 2775 de kilometri. US Navy va primi varianta navală a rachetei, ce va putea fi lansată de la bordul navelor de suprafață, precum distrugătoarele de timp Zumwalt, și a submarinelor din clasa Virginia, scrie Defensenews.

Sursa: U.S. Army
Sursa: Lockheed Martin

Armata a colaborat cu industria pentru a construi baza necesară corpului de armă hipersonică, deoarece sectorul privat intern nu a construit niciodată o armă hipersonică. Serviciul a produs, de asemenea, lansatoare separate, camioane, remorci și centrul de operațiuni de luptă necesare pentru a asambla bateria armei.

Ce viteză atinge Dark Eagle

Lockheed Martin este integratorul de sisteme de arme pentru capacitatea hipersonică a Armatei, care va fi lansată de pe un camion mobil. Dynetics a fost aleasă pentru a construi corpul de planare hipersonic pentru rachetă. Corpul de alunecare este construit pentru a fi utilizat în toate serviciile armatei, dar va fi lansat de pe diferite platforme, în funcție de ramură.

Acum, că unitatea deține echipamentul necesar, poate începe antrenamentul pentru primul test de zbor comun programat cu Marina.

Dark Eagle va putea ajunge la Moscova și la Beijing, cu o viteză mai mare de 5 Mach. Racheta nu va putea fi depistată de mijloacele radar existente și nici nu va fi doborâtă de sitemele de apărare aeriană.