Cea mai cruntă veste a momentului! Managerul spitalului de boli infecțioase „Victor Babeş” din București, Emilian Imbri, a subliniat că pericolul nu dispare după administrarea vaccinului anti-COVID.

Acesta a explicat, după ce s-a vaccinat, că românii nu trebuie să își facă iluzii că vaccinul elimină orice șansă de îmbolnăvire.

Cea mai cruntă veste a momentului

„Nu vă faceţi iluzii că vaccinul vă salvează să vă îmbolnăviţi! Eu am colegi aici care s-au pozitivat după prima doză, la două zile, şi au făcut boala. E firesc, vaccinul nu te apără de a te îmbolnăvi, deci, aceeaşi figură: mască şi aşa mai departe. Am avut şi un coleg care a fost aşa de liniştit şi a zis: gata, acum sunt fericit, am pus armura pe mine, nu mai vine virusul!

S-a pozitivat la două zile de la rapel, dacă vă vine să credeţi, şi stătea şi el mirat cum de a fost posibilă treaba asta. Da, este posibil şi nu trebuie să ne mire. Paza bună este şi vaccinul, dar paza bună este şi să te fereşti să te îmbolnăveşti”, a subliniat  Emilian Imbri, într-o declarație făcută pentru Digi 24.

De asemenea, medicul a transmis și că organismul unei persoane vaccinate este mai bine apărat şi face anticorpii necesari pentru a învinge boala provocată de noul coronavirus.

„Nu mai e nevoie să cauţi plasmă prin piaţă, anticorpi de la alţii, că ai anticorpii tăi şi te aperi mai bine şi treci mai uşor prin boală”, a declarat Emilian Imbri.

Bilanţ COVID-19, 13 februarie

Până astăzi, 13 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 760.091 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 706.394 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.415 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 685 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 19.325 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.