Premierul interimar Florin Cîțu spune că România are suficiente resurse pentru a veni în ajutorul IMM-urilor, dar și în ajutorul consumatorilor casnici în contextul creșterii fără precedent a facturilor.

Totodată, șeful Executivului subliniază faptul că de multe ori Guvernul s-a întrebat cum va reuși să nu închidă economia țării, iar acum, România a ajuns să aibă cea mai mare creștere economică din UE, un șomaj în scădere și toate aceste lucruri fără creșterea taxelor sau modificarea legislației.

”În momentul în care România a trebuit să închidă economia a fost un moment greu, în care ne-am întrebat cum ne vom reveni. De aceea am spus că vom face orice pentru a nu mai închide economia. Astăzi, România are una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, un deficit în scădere și un șomaj în scădere. Toate acestea sunt posibile pentru că nu v-am luat prin surprindere și am dialogat. Nu am crescut taxe, nu am schimbat legislație”, a declarat Florn Cîțu.

Premierul interimar susține că pe lângă șocul crizei sanitare cauzate de pandemia de coronavirus, România a fost lovită și de criza gazelor, motiv pentru care se caută măsuri diferite de cele ale restului Europei.

Sunt bani suficienți la buget pentru ajutor la plata facturilor 

El a subliniat faptul că există resurse mari la buget pentru plata facturilor. Totodată, Florin Cîțu a mai menționat că este conștient de faptul că actuala criză politică a acoperit toate lucrurile bine făcute în acest an, însă PNL-ul va merge mai departe și nu se va abate de la principiile pe care le are.

”Pe lângă șocul pandemiei au apărut și alte șocuri. Pe lângă criza sanitară a venit și această criză a gazelor. Soluțiile pe care noi le implementăm sunt diferite față de restul Europei, dar asta presupune alocări mai mari de la buget. Avem resurse mai mari la buget și putem să plătim o parte din facturile românilor, dar și să venim în sprijinul

Eu știu că din cauza crizei politice nu prea mai vedem ce am făcut bine anul acesta. Faptul că am gestionat bine economia, asta se datorează modului în care am colaborat.

În orice formulă de guvernare vom merge, PNL nu va abdica de la principiile sale. Statul este un partener al mediului de afaceri, aceasta este o formulă am patantat-o și o vom menține.”, a spus Florin Cîțu.