Soluția care ne-ar scoate din pandemie! Adrian Marinescu: Ar însemna foarte mult, nu numai pentru România

Adrian Marinescu este de părere că pastila anti-COVID produsă de Pfizer „ar însemna foarte mult, nu numai pentru România”.

„Ar însemna foarte mult, nu numai pentru România. E adevărat că aici ar trebui să avem lucruri care să se întâmple. Să avem o testare extinsă, să am un diagnostic pus rapid astfel încât pacientul să nu ajungă târziu la spital.

Principiul de funcționare pentru medicație antivirală, indiferent de variantă, este să fie administrat la începutul bolii pentru a preveni complicațiile, este valabil şi pentru cel aprobat în Marea Britanie şi pentru cel de la Pfizer.

Faptul că poate fi administrat pe cale orală acasă este un lucru extrem de facil pentru că va fi administrat prin medicul de familie sau orice alt medic care va prescrie medicamentul şi în felul acesta nu va mai fi o presiune mare la nivelul spitalelor şi lucrurile se vor putea așeza altfel. În condiţii de război, de pandemie, etapele se pot întâmpla mai rapid”, a declarat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Pastila care va învinge COVID-19

Laboratorul farmaceutic american Pfizer a anunțat că a creat un tratament medicamentos anti-COVID. Potrivit reprezentanților companiei, pastila are o eficiență de 89% împotriva infectării cu coronavirus.

Corporația farmaceutică din Statele Unite ale Americii Pfizer a elaborat un nou tratament împotriva infectării cu coronavirus. De această dată nu mai este vorba despre un ser administrat prin injectare, ci de o pilulă ce se poate lua pe cale orală.

Conform Pfizer, pastila împotriva Covid-19 are o eficienţă de 89% în prevenirea riscului spitalizării sau decesului, potrivit AFP.

„Analiza intermediară a arătat o reducere cu 89% a riscului spitalizării din cauza Covid-19 şi a decesului din orice cauză, în comparaţie cu un placebo, la pacienţi trataţi în trei zile de la apariţia simptomelor”, a anunțat Pfizer.