„Economia crește”, au fost cuvintele lui Florin Cîțu când a aflat că PIB-ul țării noastre a depășit Ungaria. Totodată, acesta a precizat că urmează și depășirea Poloniei în viitorul apropiat, potrivit Băncii Mondiale. Acest lucru înseamnă că starea economică actuală a României este în curs de îmbunătățire.

Florin Cîțu a ținut să precizeze că, la momentul actual, „avem cea mai bună redresare economică din Europa”.

„În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menținem ritmul actual. Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar și în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem pași în spate!”, a explicat Florin Cîţu.

Acesta a dorit să menționeze faptul că Executivul a reuşit reducerea deficitului bugetar cu 2,6 puncte procentuale din PIB față de anul precedent.

Vizibil bucuros de creșterea economică prin care trece România, Florin Cîțu a scris mai multe rânduri pe pagina sa de Facebook pentru acest subiect.

„Am promis la începutul anului creştere economică record şi un deficit bugetar mai mic ca urmare a creşterii veniturilor bugetare, fără să creştem taxe, şi controlul cheltuielilor bugetare. Asta am făcut. Execuţia bugetară la 9 luni de zile arată că într-o perioadă foarte scurtă de timp am pus economia României pe drumul corect, în ciuda diverselor turbulenţe cu care ţara se confruntă”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

„Acum avem nevoie de maturitate politică”

Florin Cîțu consideră că este necesară implementarea unor măsuri privind criza politică actuală pentru a putea menține pașii pe care România îi face spre dezvoltare.

„Economia României creşte, parametrii economici generali se îmbunătăţesc, iar acum e nevoie de maturitate politică pentru a susţine trendul pozitiv”, a afirmat premierul interimar, Florin Cîţu, preşedintele PNL.