Spre deosebire de feliile obișnuite de cartofi din care facem cartofi prăjiți, crochetele aduc în prim-plan toate aromele naturale ale cartofului ruginiu, consistent, având un interior moale și un exterior crocant.

Crochete cu brânză. Cum se prepară

Rețeta este destul de simplă. De fapt, aveți libertatea de a face câteva modificări, adăugând piper negru, parmezan sau brânză cu mucegai. De fapt, gustul delicios al acestui preparat îl dă brânza.

Începeți prin a decoji cartofii, de preferat cartofi roșii. Tăiați-i și fierbeți-i până când devin moi. Transferați cartofii într -un bol și adăugați adăugați amidon de porumb, brânză mozzarella mărunțită și puțină sare.

Apoi amestecați bine această compoziție. Puteți încerca diferite condimente și ingrediente, dacă doriți să duceți această rețetă la nivelul următor, sugerează Cubbyathome.

Apoi, umpleți o pungă cu amestecul de cartofi și brânză și sigilați-o. Folosind un sucitor, aplatizați amestecul în interiorul pungii, întinzându-l uniform, sub forma unui baton.

Băgați punga la congelator aproximativ 30 de minute.

Pregătiți o oală în care puneți uleiul să se încingă. Aruncați un baton de cartofi proaspăt tăiat și prăjiți-l bine, până devine auriu, pentru a avea un exterior crocant și un interior complet gătit. Lăsați-le să se scurgă de ulei pe un grătar înainte de a le servi cu sosul preferat.

Lăsați-i să se prăjească până când furculița îi pătrunde bine

Lăsați crochetele să se prăjească bine, până când coaja devine crocantă iar furculița intră ușor în cartof.

Valori nutriționale (per porție)

320 Calorii
4g Grasime
64 g Carbohidrați
8g Proteină

Acest condiment versatil adaugă cartofilor o notă de afumat și de dulceață

La capitolul condimente, cele care se potrivesc mănușă când pregătim crochete de cartofi sunt piperul și puțină boia afumată.

Dacă nu ați gătit până acum cu boia afumată, ar fi bine să începeți să o faceți. Este un condiment extrem de versatil, care adaugă cartofilor o notă de afumat și dulceață.

După ce ați condimentat cartofii, așezați-i pe o tavă unsă cu ulei și asigurați-vă că lăsați un spațiu între ei. Dacă îi înghesuiți, asta nu va face decât să-i înăbușe, în loc să-i rumenească, iar rezultatul nu va fi cel dorit.

Papa a la Huancaína

Papa a la Huancaína este un fel de mâncare cu cartofi galbeni, acoperit cu un sos picant făcut din aji amarillo – ardeiul galben peruan, servit cu un ou fiert tăiat în jumătate și câteva măsline.

Papa a la Huancaína este cunoscut și pentru textura cremoasă și aromele îndrăznețe. Cartoful acționează ca bază fermă a preparatului, dar vedeta este sosul galben picant. Amestecând aji amarillo, smântână, ulei vegetal, biscuiți, sare, piper și o notă de queso fresco, veți pregăti un sos care face din papa a la Huancaína un preparat special în bucătăria peruană.