Cheloo, pe numele lui real Cătălin Ștefan Ion, a intrat în industria muzicală la sfârșitul anilor 90. Acseta, împreună cu ceilalți doi membri ai trupei Paraziții și-au înregistrat prima piesă după ce și-au vândut blugii pentru a face rost de bani.

„Ne-am vândut blugii şi cu banii am făcut prima piesă pe 13 septembrie 1994, Înjur, trasă pe o casetă audio reînregistrată şi cu o copertă făcută cu colaje din ziare. Reacţia a fost pe măsura materialului: slăbuţă”, spunea Cheloo.

Primul concert Paraziții l-a avut la Balul Bobocilor din Spiru Haret iar primii bani făcuți din muzică i-a scos în aprilie 1995 atunci când au reușit să cânte în deschiderea concertelor Wu Tang Killa Beez şi 50 Cent.

Ce studii are Cheloo și ce meserie ar fi avut dacă nu se apuca de hip-hop

Cheloo a urmat cursurile Liceului de Arte Nicolae Tonitza din Capitală. Potrivit spuselor lui Cheloo, a fost dat afară din liceul de arte. Controversatul hip-hop-er al muzicii din România a declarat că nu și-ar fi dorit să ajună niciodată pictor.

„Un bărbos într-un halat albastru, plin de ulei, care făcea trei tablouri pe care nu le-ar fi vrut nimeni”, a spus Cheloo.

Potrivit bestmusic.ro, Cheloo spunea mai demult că dacă nu s-ar fi apucat să când hip-hop, i-ar fi plăcut să cânte punk.

Cheloo, jurat la iUmor

Controversatul hip-hop-er a fost aspru ciriticat pentru că a acceptat să lucreză în televiziune  încălcându-și principiile. Totuși, acesta nu a ascultat de gura rea a lumii și a continuat să fie jurat la Antena 1.

Aparițiile sale televizate au fost remunerate cu sume mari de bani. Doar pentru sezonul iUmor difuzat în 2017, acesta a primit 10.000 de euro, cu 3.000 de euro mai mult decât colegul său, actorul Mihai Bendeac.

Veniturile lui Cheloo nu vin numai din televiziune

Chiar dacă nu ar mai apărea la iUmor, Cheloo nu ar duce lipsă de bani. Acesta are o casă de discuri care poartă numele de 20 CM RECORDS. Casa de discuri a promovat de-a lungul timpului mai multe nume precum Spike, Guess Who și Zekko, Nimeni Altu, MarkOne, Arssura și Bitză.