A fost un weekend plin pentru cei de la USR-PLUS, dar și pentru România. În țara noastră continuă să se înregistreze mii de cazuri de infectare cu COVID. Pe 2 octombrie a fost record absolut: peste 12. 500 de cazuri. Ziua următoare, adică duminică, contaminările nu au dat semne de oprire. Rata de infectare în București a crescut la 8,98 la mia de locuitori.

În tot acest timp, deloc îngrijorați, cei de la USR-PLUS s-au strâns la Congres. Președintele formațiunii a fost desemnat Dacian Cioloș. Dan Barna a câștigat, însă, a doua zi. Tabăra acestuia a obținut majoritatea în USR PLUS. Mai exact, oamenii susținuți de Dan Barna a luat majoritatea în Biroul Național al USR PLUS. Astfel, aceștia au obținut 14 mandate, respectiv 57,32%, în timp ce tabăra lui Dacian Cioloș a obținut 8 mandate, respectiv 33,61%.

Congresul s-a desfășurat la Romexpo. Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară au fost prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, dar având în vedere contextul pandemic, în sala de la Romexpo s-au aflat maximum 150 de persoane simultan. La congres a fost permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate.

Ionuț Moșteanu: Împrăștiem Delta

Un film suprins în timpul evenimentelor de la USR-PLUS aruncă totul în aer. Vocea liderului deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, se aude cât se poate de clar. Fără să-și dea seama că a uitat să închidă microfonul, acesta saluta victoria obținută în alegerile pentru conducerea formațiunii politice. În timp ce bătea palma cu colegii, acesta a început să râdă, spunând că împrăștie COVID-ul. El bătea palma cu fostul copreședinte USR PLUS și cu alți membri din conducerea partidului, printre care și fostul ministru Claudiu Năsui.

„Bravo, Dan! Facem treabă. Împrăștiem Delta”, a comentat Moșteanu. Suprinzătoare este și reacția celor care au auzit remarca. Aceștia au râs, toți, în cor.

Ionuț Moșteanu a obținut un post de vicepreședinte la alegerile din USR PLUS. Comentariul acestuia vine în contextul în care doar astăzi, 3 octombriie, autoritățile au anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 8.682 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).