Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce va căuta soluţii şi pentru cei care au plătit deja sumele prevăzute în proiectul de lege privind anularea unor obligaţii fiscale. "Partea bună este că am găsit împreună o soluţie pentru situaţiile nefericite în care Fiscul putea să aplice acele amenzi sau penalităţi. Vom vedea exact ce se întâmplă şi cu cei care au fost de bună credinţă şi au plătit obligaţiile respective", a spus Teodorovici.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care au plătit deja obligaţiile respective, dacă aceştia ar putea da statul în judecată şi dacă va fi căutată o soluţie şi pentru ei, ministrul a răspuns că se va căuta o astfel de soluţie. "Da, întotdeauna Ministerul de Finanţe caută şi de foarte multe ori găseşte şi soluţii la aceste probleme", a afirmat Teodorovici.

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a dat astăzi raport favorabil proiectului de lege privind anularea unor obligaţii fiscale, iar acesta urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei. "Cel mai grav lucru pe care îl produce acest proiect de lege sunt discriminările între persoanele care au plătit aceste obligaţii fiscale, au fost de bună credinţă şi persoanele care nu au plătit. Eu am depus amendament ca şi persoanele care au plătit, în urma abuzului organelor fiscale, nişte sume să beneficieze de această amnistie, adică trebuia să primească banii pe care i-au plătit înapoi. Amendamentul a fost respins', a declarat deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu, membru al Comisiei de buget.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: