Totodată, șeful DSU susține că regulile vor fi detaliate după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

În ceea ce îi privește pe românii care se întorc în țară, Raed Arafat a declarat că măsura autoizolării la domiciliu pentru 14 zile va rămâne în vigoare.

„Măsura izolării la întoarcere, timp de 14 zile, rămâne în vigoare până vedem cum merge situația în țările de proveniență, de unde vine lumea. La acest moment, decizia grupului tehnic este că izolarea să fie universală, așa cum se întâmplă și în alte țări, în sensul în care cei care vin din afara României intră în izolare 14 zile. Carantina instituționalizată a fost eliminată, este valabilă doar la cerere sau dacă cineva nu respectă măsura autoizolării.”, a declarat Arafat la Antena3.

Plajele nu au fost închise

Raed Arafat a atras atenția cu privire la redeschiderea plajelor. Potrivit șefului DSU, plajele nu au fost niciodata „închise”, iar în perioada următoare accesul va fi reglementat cu niște condiții.

„Se va permite accesul la plaje, dar în niște condiții de distanțare care pot fi respectate și monitorizate”, a adăugat șeful DSU

Totodată, Raed Arafat a mai precizat că după 15 iunie vor fi anunțate noi măsuri, care fac parte din planul de relaxare graduală.