Redeschiderea școlilor este un subiect aprig discutat în această perioadă. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a fost prezent duminică seara la Antena 3, acolo unde a vorbit despre redeschiderea școlilor, având în vedere apariția noii tulpini a coronavirusului.

Ministrul a precizat că, actualul context, este necesară o prudență mai mare cu privire la întoarcerea elevilor pe băncile școlii.

“Am văzut chiar şi astăzi apariţia unei noi tulpini, lucru care ne îndeamnă încă şi mai mult la prudenţă, prudenţă pe care am luat-o în calcul pentru discuţia din 2 februarie în care noi vom merge cu realităţile din educaţie, cei din sănătate, fie că vorbim de DSP, de Ministerul Sănătăţii, de INSP, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor veni cu realităţile din domeniul sanitar.

Se vor pune la un loc şi se va lua decizia corectă şi responsabilă, zic eu, ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat”, a declarat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Antena 3.

Redeschiderea școlilor. Se discută în continuare despre acestă posibilitate

Ministrul a mai precizat că se discută în continuare despre posibilitatea deschiderii şcolilor.

“Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie. (…) Din poziţia mea nu pot susţine altceva decât deschiderea prioritară a şcolilor”, a afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că este esenţial ca autorităţile să aibă “cu cadenţă săptămânală” evaluările şi întreaga hartă privind evoluţia epidemiei, “în aşa fel încât oricine să ştie cum merge la şcoală, fizic sau online”.

Ministrul Educației, decizie după descoperirea noii tulpini COVID-19 într-o școală

Sorin Cîmpeanu exclude din nou posibilitatea ca elevii să revină în școli într-un scenariu hibrid, pe care-l numește ineficient. Focarul de noua tulpină Covid 19 descoperit sâmbătă într-o școală complică și mai mult lucrurile.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, după apariția unui posibil focar noua tulpină de SARS-COV-2 într-o școală din București, că DSP are în vedere acest caz și se așteaptă rezultatele secvențierii genomice.

“Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare.

Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii și partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.