Ce probe a obținut DNA împotriva lui Florian Coldea și a lui Dumitru Dumbravă?

Un om de afaceri a depus la DNA aproximativ 30 de înregistrări ale conversațiilor purtate cu Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, împreună cu dovezi ce atestă transferurile de bani pe care aceștia le-ar fi solicitat. Aceste dovezi au fost considerate suficiente pentru a-i determina pe anchetatori să-i plaseze sub control judiciar pe cei implicați, inclusiv pe Doru Trăilă, potrivit unor surse citate de Digi24.

Dumitru Dumbravă
Dumitru Dumbravă (captură de ecran YouTube)
Doru Trăilă
Doru Trăilă (SURSA FOTO: TAMC Attorneys at Law)

Cătălin Hideg, omul de afaceri care inițial ar fi solicitat sprijinul lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă pentru a scăpa de o condamnare într-un dosar legat de fonduri europene, pare să fi furnizat circa 30 de înregistrări la DNA, alături de dovezi privind transferul unei sume de 100.000 de euro.

Cătălin Hideg
Cătălin Hideg (SURSA FOTO: Evenimentul Zilei)

Această sumă ar fi reprezentat o parte din plata pe care Florian Coldea și Dumitru Dumbravă ar fi solicitat-o pentru a interveni în favoarea sa în acel dosar penal cu fonduri europene. Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar. Florian Coldea a părăsit sediul DNA, după mai bine de 15 ore de audieri, refuzând să ofere declarații presei.

Noi declarații despre Coldea și Dumbravă

Cătălin Hideg îi acuză pe cei doi generali audiați la DNA că au încercat să-l șantajeze. Au insistat ca el să-și vândă afacerea din domeniul sanitar unor străini. El a atașat plângerii sale înregistrări ce evidențiază cererile repetate de mită din partea generalilor SRI. A dezvăluit cum a fost implicat într-o operațiune în care i s-a cerut 600.000 de euro pentru a evita dosarul penal pentru fraudă, intermediată de avocatul Doru Trăilă.

Potrivit mărturisirilor sale, a mers la biroul avocatului, unde i s-a cerut inițial suma de 700.000 de euro. El a fost de acord să ofere doar 500.000. Totuși, avocatul i-a comunicat că trebuie să obțină aprobarea „domnilor generali”. Mai târziu, i s-a spus că 600.000 de euro reprezintă prețul contractului.

„Eu am fost ”prostul de serviciu al pandemiei”. Sunt foarte multe fraude. Toţi sunt în spate cu grade și cu interese incredibile. (…) Toate contractele care au fost făcute în pandemie sunt cu oblăduirea, și cu știința, și cu cunoașterea și cu interesele acestor genuri de persoane. Nu cred că numai domnul Coldea și Dumbravă sunt implicați. E vorba de foarte mulți așa-ziși generali care au încercat să-și optimizeze niște profituri în acea perioadă tristă de amintire”, a spus el.