Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni în şedinţă miercuri, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând 62 de proiecte, printre care se numără și regulamentul cadru pentru organizarea serviciului public de transport în regim de taxi, relatează Agerpres.

Ce amenzi sunt prevăzute conform regulamentului

Astfel, consilierii generali urmează să dezbată regulamentul cadru pentru organizarea serviciului public de transport în regim de taxi, conform căruia serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toţi transportatorii autorizaţi şi nu se pot executa decât de către dispecerii autorizaţi de autoritatea de profil a PMB. Clienţilor trebuie să li se asigure posibilitatea de a apela serviciile prin comenzi telefonice sau orice alte mijloace aparţinând dispeceratelor taxi autorizate.

În cazul conducătorilor auto, pentru abateri de la executarea serviciilor de transport fără asigurarea condiţiilor de legalitate, siguranţă şi calitate, sunt prevăzute amenzi cuprinse între 100 – 5.000 de lei. Pentru transportatorii autorizaţi, amenzile variază între 500 – 5.000 de lei, iar pentru dispeceratele taxi sunt prevăzute sancţiuni cuprinse între 1.000 – 5.000 de lei. Pe de altă parte, provocarea sau menţinerea de către client, în mod nejustificat, a unor stări conflictuale în timpul transportului se va sancţiona cu amenzi de 100 – 500 de lei. Neachitarea preţului în urma cursei se va pedepsi cu amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei.