În schimb, introducerea unor alimente sățioase și bogate în proteine ​​în alimentație va oferi energia de care avem nevoie pentru a arde calorii și topi grăsimea. De aceea ar trebui să începem întotdeauna ziua cu un mic dejun nutritiv.

Dr. Virginia Blackwell explică de ce anumite alimente ajută mai mult decât credem dacă vrem să slăbim. Ea spune că un mic dejun alcătuit din ouă este unul dintre cele mai bune moduri de a pierde câteva kilograme. Atunci când vine vorba de arderea grăsimilor, inclusiv pe burtă, ouăle sunt unul dintre cele mai bune alimente pe care le puteți pune în farfurie în fiecare dimineață. Ouăle sunt cunoscute pentru beneficiile aduse sănătății, inclusiv pentru arderea grăsimilor, spune ea. În plus, sunt foarte gustoase, potrivit Shefinds.

Aduc organismului o bombă de proteine

Puterea de ardere a grăsimilor a ouălor se datorează în mare măsură faptului că pot aduce organismului o bombă de proteine, oferind puterea de a arde calorii pe tot parcursul zilei. „Ouăle au un conținut ridicat de proteine, care este vital în suprimarea poftei de mâncare, crescând senzația de sațietate și reducând pofta de carbohidrați”, explică aceasta.

Cheia pentru pierderea în greutate

Dieteticianul Katelin Maidment este de acord că introducerea proteinelor în dietă este cheia pentru pierderea în greutate. „Proteinele au cel mai mare efect termic, ceea ce înseamnă că organismul trebuie să cheltuiască mai multă energie (calorii) pentru a descompune proteinele decât pentru a digera carbohidrații sau grăsimile”, explică ea. Consumarea proteinelor la fiecare masă ne ajută să ne simțim mai sătui mai mult timp și va face metabolismul să funcționeze eficient, ajutând la slăbit și la un abdomen mai plat.

Iar ouăle sunt modalitatea perfectă de a obține o porție mare de proteine ​​în fiecare dimineață.

Cu ce putem să le combinăm

Iată câteva sugestii de a include ouăle la micul dejun. Dr. Virginia spune că asocierea lor cu pâine prăjită este întotdeauna o opțiune bună, mai ales dacă doriți să stimulați metabolismul. „O modalitate simplă de a avea un mic dejun echilibrat este a combina ouăle cu produse din cereale integrale, cum ar fi pâinea neagră, care va accelera metabolismul, ducând la o reducere a grăsimilor”, spune ea.

Un alt sfat dat de ea este să nu ne ferim de cantitatea de ouă pe care o consumă. Și, spune ea, 3 ouă pe zi este cantitatea optimă. „Pentru a avea un abdomen plat mai rapid, consumul unui mic dejun care conține până la 3 ouă pe zi este bun pentru sănătate”, conchide ea.