În 2011, pe vremea când Marcel Vela era primarul Caransebeșului, acesta a declarat că i-ar fi plăcut să fie starețul unei mănăstiri.

”Dacă nu aș fi fost primar, probabil mi-ar fi plăcut să fiu starețul unei mănăstiri din Munții Banatului”, spunea Marcel Vela, potrivit g4media.ro.

Legătura dintre Marcel Vela și BOR

În interiorul partidului, Vela este cunoscut ca un personaj extrem de credincios și nu este deloc de mirare. Potrivit CV-ului acestuia, Vela a devenit, în anul 2007, membru de onoare al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului.

În plus, în anul 2010, ministrul de Interne a primit de la Patriarhul Daniel distincția bisericească ”Ordinul Sanctul Stephanus Magnus”. Chiar fiica sa a fost cununată de către episcopul Caransebeșului, Lucian.

Acordul MAI-BOR, mărul discordiei înainte de Paşte

Cu toate că pe scena politică a fost un mare scandal după acordul MAI-BOR, Marcel Vela a negat existenţa unui scandal cu Iohannis şi a venit cu o amplă explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care răspunde după controversa generată de acordul BOR-MAI. Acesta spune că a urmărit comentariile şi a observat criticile.

„Nimic nu este mai important pentru mine, ca om în primul rând, și mai apoi ca ministru, decât opiniile dumneavoastră, indiferent dacă sunt pozitive sau negative.

În toată această perioadă, prin toate măsurile luate alături de colegii mei, nu am vegheat decât asupra unui singur lucru, protejarea dumneavoastră. Nici de această dată nu vom face o excepție. Îmi doresc să știți că am urmărit presa și comentariile de pe rețelele de socializare cu privire la acordul cu Biserica Ortodoxă Română.

Am observat criticile față de acest subiect, dar nu am putut să nu observ și faptul că o parte din partide au speculat politic, sau că un fost lider a folosit cuvinte denigratoare ce nu-i fac cinste, mai ales dacă a ajuns, între timp și europarlamentar. Nu au căutat altceva decât să facă loc sentimentului de panică și frică în rândul dumneavoastră, sau au avut dorința de a diviza cetățenii”, a transmis Marcel Vela pe Facebook.

„A te agăța de acest subiect cu orice preț, pe fondul unei situații de criză, pentru a profita de sentimentul de frică al oamenilor, astfel încât să poți câștiga capital politic, dupa ce ai pierdut alegerile, nu reprezintă nici solidaritate, nici unitate, nici iubire de patrie, și mai cu seamă nu dovedește faptul că avem un respect unii față de ceilalți, și că împreună am putea ajunge la cea mai bună decizie.

Nu am putut să nu remarc faptul că mesajul meu către dumneavoastră a fost interpretat într-un mod trunchiat, iar din rea voință s-a făcut loc știrilor false și diverselor analize care nu au făcut altceva decât să inducă în eroare și să transmită oamenilor sentimentul de nesiguranță.

Întotdeauna am încurajat și voi încuraja dialogul liber, iar mai presus de acesta voi aprecia părerile exprimate coerent și voi încerca să fiu un liant între opinii.

Ce pot să vă spun astăzi este că am căutat cea mai bună soluție, astfel încât să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui. Voi aprecia la toti cei care m-au jignit zilele trecute daca nu vor umbri si mai mult cea mai veche și importantă sărbătoare a creștinătății, dorindu-le și lor multă, multă sănătate! Dragi prieteni, Să putem simți fizic atât cât se poate acest moment sfânt, iar măcar spiritual să ne unim în rugăciune”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.