„Avem un cop mic de control. Nu numărul angajaților contează, ci faptul că el nu generează rezultatele preconizate. Eficiența banilor publici nu e chiar punctul central al activității acestor entități de control, cât respectarea legii”, a declarat Violeta Alexandru, potrivit evz.ro

Reacția Curții de Conturi

„În mod normal te-ai aștepta să aibă o reacție Curtea de Conturi în privința aspectelor sesizate (despre contractul cu firma care asigura liftiera de la Ministerul Muncii), dar și controlul managerial intern. Există mai multe structuri pe lângă ceea ce numiți dumneavoastră corpul de control, care pot atrage atenția. Care pot fi genul de oameni – dar nu sunt – care să se uite la soluții alternative din piață, eficiente.

În administrație nu există această cultură a unei investiții care la început poate părea puțin mai scumpă, dar, făcându-i un calcul al ciclului de viață, să se dovedească mult mai eficientă. Acest gen de mecanisme sunt atributul altor structuri din interiorul entităților, dar ele nu gândesc în această paradigmă”, a transmis ministrul Muncii, în cadrul unei dezbateri publice.