Anchetatorii sunt din ce în ce mai aproape de găsirea făptașului. Potrivit ultimelor informații din cadrul anchetei, cinci persoane ar fi fost implicate în crima de la Arad. Totodată, va mai dura o săptămână când experizele și documentele solicitate de oamenii legi vor ajunge.

În ceea ce privește familia omului de afaceri, s-a ajuns la concluzia că membrii familiei sale nu au avut nicio legătură cu asasinatul de sâmbăta trecută.

De menționat este faptul că, potrivit Antena 3, au fost găsite inclusiv cartele de telefon dar și alte obiecte aruncate de cel care ar fi amplasat boma. Descoperirea a fost făcută la o zi după ce zona centrală a fost evacuată. Totodată, rezultatele verificărilor făcute în lista de apeluri a lui Ioan Crișan arată două numere suspecte.

Amintim faptul că EVZ a dezvăluit în urmă cu câteva zile că asasinii omului de afaceri ai lu Ioan Crișan au legături conexe. În același timp s-a mai descoperit și un cuib de traficanți cu țigări care își desfășoară activitatea la o distanță foarte mică de locul în care mașina victimei a explodat.

De ce a fost ucis Ioan Crișan

Cele mai multe ipoteze duc spre traficul ilegal cu țăgiră în contextul în care Ioan Crișan ar fi bănuit că a colaborat cu Poliția pentru destructurarea unor asemenea rețele ilegale de contrabandă. Totodată, este vehiculat numele lui Cosmin Mladin, un cunoscut contrabandist de țigări din Arad.

Chiar dacă Cosmin Mladin este un nume destul de cunoscut, este încă dificil de precizat dacă acesta ar fi putut comanda sau nu asasinatul. Totuși, acesta s-a lăudat ca având sume colosale pe urma traficului cu țigări. Este vorba despre suma de 3 milioane de euro făcute într-un singur an.

EVZ mai precizează că o altă direcția a investigației vizează inclusvi traficul de droguri. De menționat este faptul că, pe data de 20 mai 2012 DIICOT a anunțat că a făcut cea mai mare captură de droguri. Peste 1,5 tone de droguri au fost capturate în Portul Constanța. Valoarea capturii a fost uriașă de peste 45 de milioane de euro.

La acel moment se vorbea despre o operațiune cu conexiuni la nivel european, în care erau implicate mai multe persoane.