Absolvenţii de studii superioare sunt cei mai sceptici cu privire la avantajele ofertelor speciale.
La întrebarea "Credeţi că, în general, promoţiile/ofertele din magazine sunt într-adevăr avantajoase pentru cumpărător?", peste jumătate dintre participanţii la sondaj (52%) afirmă că promoţiile/ofertele prezentate de magazine nu sunt avantajoase pentru cumpărători. Cei care consideră, dimpotrivă, că aceste oferte sunt avantajoase reprezintă 37% din totalul celor intervievaţi. 11% dintre cei chestionaţi au evitat să răspundă la întrebare (nu ştiu/nu răspund).

Analizând datele din punctul de vedere al nivelului de educaţie al repondenţilor, reiese că: cei care declară că promoţiile/ ofertele nu sunt avantajoase reprezintă 48% dintre absolvenţii de studii subliceale, 52% dintre absolvenţii de liceu şi 65% dintre absolvenţii de studii superioare.  La polul opus se situează cei ce consideră promoţiile/ ofertele avantajoase, şi anume 38% dintre absolvenţii de gimnaziu, 39% dintre bacalaureaţi şi 28% dintre absolvenţii învăţământului superior.
Nu au răspuns la întrebare 14% dintre absolvenţii de şcoală generală, 9% dintre bacalaureaţi şi 7% dintre posesorii de diplome universitare.
Sondajul IRSS a fost realizat telefonic în perioada 19-22 noiembrie 2012 pe un eşantion de 1050 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3,0%.